Biljana Gaurina, Davor Matota, John Pavlish
SVATKO SVOJIM PUTEM

Bila je ovo godina razvoda i prekida: Veze su pucale kao kokice

Čak i ako izgledaju kao da imaju savršen brak, to je samo privid - potvrdila nam je 2017. godina. Broj razvoda i prekida teško je bilo popratiti, a čini se kako je za mnoge rujan bio mjesec u kojem su donosili teške odluke.

Od samog početka godine dalo se naslutiti da će medijski stupci biti puni priča o krajevima ljubavi, a najšokantnije su bile vijesti o razlazu parova za koje su mnogi mislili kako su idealni jedno za drugo te da će cijeli život provesti zajedno. Provjerite tko je sve ove godine odlučio reći zbogom i krenuti dalje - u potragu za novom ljubavi.

Martina i Ante Todorić

U studenome su trebali proslaviti 15 godina braka, ali umjesto slavlja - razvod. Martina Todorić je u listopadu ove godine predala papire za razvod od supruga Ante Todorića. Par je tijekom braka dobio troje djece: 14-godišnju Emu, 11-godišnju Luciju i 9-godišnjeg sina Ivicu, a odvjetnica bivše Miss Hrvatske odbacila je tvrdnja da je riječ o razvodu zbog podjele imovine te da je vezan uz aferu Agrokor.

Zagreb, 301107.
Dom Drazen Petrovic.
Koncert 'Noc za pamcenje'. 
Humanitarni koncert s kojeg prihod ide za zakladu Ana Rukavina.
Nastupaju Tony Cetinski, Jose Carreras i Michael Bolton.
Na slici Martina i Ante Todoric.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Lana i Dragutin Biondić

Priče o njihovom razvodu više su puta punile medijske stupce, ali svaki put bi ih demantirali - sve dosad. U prosincu ove godine je dizajnerica Lana Biondić putem svojeg odvjetnika potvrdila da je njezinom braku s vlasnikom Heruca, Dragutinom Biondićem došao kraj i to nakon 17 zajedničkih te 15 godina braka. Par je u braku dobio sina koji im je naprvom mjestu, a s kojim Lana trenutačno boravi u Švicarskoj.

Davor Matota / Hanza Media

Ana Gruica i Hrvoje Šalković

Da je vrijeme da svatko krene svojim putem odlučili su ove godine glumica Ana Gruica i spisatelj Hrvoje Šalković. Njih dvoje bili su zajedno tri godine, a vijesti o prekidu otkrila je splitska glumica u rujnu. Kriza je krenula još prije ljeta, ali tek su na njegovom kraju postali svjesni da je njihovoj vezi stvarno došao kraj.

- Još prije ljeta smo shvatili da nam se putevi razilaze, no odlučili smo ipak malo pričekati i razmisliti. No, kako se ljeto bližilo kraju, tako smo oboje postajali svjesni da jesen nećemo dočekati skupa. Zaključili smo da je razlaz najbolje rješenje - ispričala je Ana Gruica ekskluzivno za magazin Gloria.Glumica se s njihovim sinom Maratom Ivanom vratila u rodni Split, dok je Hrvoje ostao živjeti u Zagrebu.

premijera Loptce / Komedija / Zagreb 21.01.2016. / foto: Davor Matota / Ana Gruica i Hrvoje Salkovic
Davor Matota

Jelena Rozga i Stjepan Hauser

Zaručili su se nakon sedam mjeseci veze, ali vjenčanje nisu dočekali. Pjevačica Jelena Rozga i glazbenik Stjepan Hauser u rujnu su potvrdili da je njihova ljubav pukla nakon dvije i pol godine, ali o detaljima prekida nisu željeli pričati.

- Stjepan i ja smo odlučili prekinuti našu vezu i krenuti svatko svojim putem. Iza nas ostavljam lijepe uspomene i okrećem se budućnosti i novim životnim radostima. Zahvaljujemo na razumijevanju što o ovoj temi više ne želimo pričati. To je naša zajednička odluka i molimo vas da je poštujete - poručila je Jelena Rozga u priopćenju medijima.

Zagreb, 261115
Galerija Kranjcar, Kaptol 26.
U Galeriji Kranjcar otvorena je izlozba Johna Pavlisha, fotografa koji se bavi fotografiranjem poznatih osoba.
Na fotografiji: Jelena Rozga i Stjepan Hauser.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / Hanza Media

Nina Erak i Boris Svrtan

U svibnju je Gloria ekskluzivno donijela i vijest da se razvode zagrebačka glumica Nina Erak i ravnatelj Gavelle, 52-godišnji Boris Svrtan. Članica ansambla kazališta Kerempuh i njezin devet godina mlađi suprug zajedno su proveli čak 28 godina, no odlučili su krenuti svatko svojim putem.

Bruno Konjevic / CROPIX
Nina Erak i Boris Svrtan

Putevi su se nakon godinu dana veze razišli glumici Nataši Janjić i produkt dizajneru Samiru Šećerkadiću, a nakon kratke romanse razišao se i glumački par Ana Majhenić i Ivan Herceg.

Boris Novković i Ines Katić

Ova godina glazbeniku nije počela najbolje: nakon samo četiri mjeseca braka otkrio je da je pred njim treći razvod. Statusom na Facebooku dao je naslutiti da on i Ines Katić nisu više zajedno, a u travnju su podnijeli i službeni zahtjev za razvod braka.

Novalja, 270816
Danas su se u gradskoj vijecnici u Novalji vjencali pjevac Boris Novkovic i njegova zarucnica Ines Katic. Slavlje je nastavljeno u hotelu Boskinac.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / Hanza Media
Boris Novković i Ines Katić

Damir Smrtić i Maja Njirjak

Iako je često u šali znao reći kako ju je čekao čitavo desetljeće, urednik i voditelj emisije Otvoreno, Damir Smrtić, i novinarka i urednica Vijesti iz kulture, Maja Njirjak, prekinuli su svoju ljubavnu vezu nakon samo godinu dana.

Spica / Zagreb 24.06.2017. / foto: Davor Matota / Damir Smrtic i Maja Njirjak
Davor Matota

Miran Kurspahić i Nina Mia Čikeš

Putevi su se nedavno razišli i poznatom zagrebačkom paru: glumcu i redatelju Miranu Kurspahiću i arhitektici Nini Miji Čikeš. Nakon dvije godine ljubavi i zajedničkog života, odlučili su raskinuti vezu, a razloge su zadržali za sebe.

Nina Mia Čikeš i Miran Kurspahić

Ovu godinu obilježio je i razvod Ive i Boška Balabana nakon 15 godina braka, a naveliko se šuškalo, iako nije potvrđeno, da su svoj brak kraju priveli Katarina i Aljoša Asanović koji su zajedno proveli više od 30 godina.

Tomislav Botić & Jure Ravlić
Roditelji Katarina i Aljoša Asanović najveća su joj podrška

I dok je na našoj društvenoj sceni bilo burno, na onoj svjetskoj bilo je još napetije. Nizao se razvod za razvodom i prekid za prekidom u toliko mjeri da ih je već bilo i teško popratiti.

Petra Ecclestone i James Stunt

Jedan od razvoda o kojem se najviše pričalo neupitno je bio onaj bogate nasljednice Petre Ecclestone i poduzetnika Jamesa Stunta. U lipnju je otkriveno da se par, koji ima troje zajedničke djece, razvodi nakon šest godina braka, a doznalo se da ju je on duže vrijeme zlostavljao te se drogirao i u nekoliko navrata predozirao.

Petra Ecclestone and hubby James Stunt arrive at BOA Steakhouse to have dinner with Paris Hilton and Brandon Davis in West Hollywood, CA on October 8, 2011. X17online.com
/ Araujo/X17online.com

Roman Abramovič i Darija Daša Žukova

Treći brak ruskog tajkuna i vlasnika nogometnog kluba Chelsea FC završio je ove godine: milijarder Roman Abramovič u kolovozu je objavio da se razvodi od Darije Daše Žukove nakon deset godina braka u kojem je par dobio sina Aarona i kćer Leah.

Art Basel 2013, the most important Art Trade Fair in the World with Celebrities: Russian Billionaire  Roman Abramowitsch with girlfriend Daria Zhukova, Image: 199886679, License: Rights-managed, Restrictions: *** Germany and Austria Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
Roman Abramovič s Darijom Žukovom dok su još bili u braku.

Fergie i Josh Duhamel

Vjerojatno najšokantnij razvod ove godine bio je onaj pjevačice Fergie i glumca Josha Duhamela koji su se odlučili rastati još početkom proljeća ove godine, ali su tu vijest skrivali sve do rujna, što im je jako teško padalo zbog učestalih pitanja o bračnom životu o kojem su u tom periodu morali lagati. Vjenčali su se 2009. nakon 5 godina veze, a u braku su dobili sina Axla.

-West Hollywood, CA - 08/07/2016 Spaceman Los Angeles Premiere
-PICTURED: Josh Duhamel, Fergie
-, Image: 296448983, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Josh Duhamel, Fergie

Anna Faris i Chris Pratt

Osma godina braka bila je kritična i za glumački par Annu Faris i Chrisa Pratta. Iako su djelovali kao jedan od parova kojima je privatno sve idealno, otkrili su da su se dugo vremena borili kako bi sačuvali svoj odnos, prvenstveno zbog sina Jacka, ali nisu uspjeli.

24.April.2017 - London - UK

Anna Faris - Chris Pratt

Guardians of the Galaxy UK Screening at the Eventim Apollo in London., Image: 330071993, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE CREDIT AS PER BYLINE 
UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE 0208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos

Broj osam nije donio sreću još jednom paru: 79-godišnja glumica Jane Fonda i njezin partner Richard Perry razišli su se u siječnju.

Janet Jackson i Wissam Al Mana

Pjevačica Janet Jackson i katarski poduzetnik Wissam Al Mana rastali su se u travnju ove godine samo tri mjeseca nakon rođenja sina Eisse. Par je zajedno bio od 2012. godine, a glazbenica je zbog trudnoće i ljubavi svoju karijeru bila stavila u drugi plan.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 25:  Wissam al Mana and Janet Jackson attend the Giorgio Armani fashion show during Milan Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2013/14 on February 25, 2013 in Milan, Italy.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images

Heidi Klum i Vito Schnabel

U 2018. godinu sama će ući i njemački supermodel Heidi Klum: ona je prekinula vezu s Vitom Schnabelom nakon tri godine jer se 31-godišnjeg kustosa iz New Yorka povezivalo s drugim ženama te je čak i uhvaćen kako strastveno ljubi nekog tko nije njegova djevojka.

AFP/Cropix

Elle Macpherson i Jeff Soffer

Kobna godina bila je i za model Elle Macpherson, poznatu i pod nadimkom The Body. Ona se od milijardera Jeffa Soffera odlučila razvesti nakon četiri godine braka jer se njezinog supruga povezivalo s drugim ženama.

Orlando Bloom i Katy Perry

Iako su zajedno bili samo godinu dana, vijest o njihovom prekidu proširila se brzinom munje. Katy Perry i Orlando Bloom imali su vrlo medijski eksponiranu vezu pa se mnogima činilo kao da su bili "sto godina" zajedno te da su oboje napokon pronašli "onu pravu" osobu za sebe.

Getty Images
Od siječnja 2016. u vezi je s pjevačicom Katy Perry

Scarlett Johansson i Romain Dauriac

Nakon pet godina veze i tri godine braka, glumica Scarlett Johansson i njezin suprug Romain Dauriac odlučili su krenuti svojim putevima, ali su i dalje u odličnim odnosima jer imaju trogodišnju kćer Rose.

Reuters
Romain Dauriac i Scarlett Johansson

Rachel Bilson i Hayden Christensen

Trogodišnjakinja Briar Rose jedina je poveznica nekad ludo zaljubljenog glumačkog para. Nakon gotovo jednog desetljeća prekinuli su Rachel Bilson i Hayden Christensen. Iako su svoj privatan život dugo godina skrivali, vijesti o njihovom ljubavnom krahu proširile su se u jednom trenu.

CANNES, FRANCE - MAY 19:  Actors Rachel Bilson and Hayden Christensen attend the Glacier Films launch party hosted by Hayden C and Michael Saylor aboard the Yacht Harle on May 19, 2013 in Cannes, France.  (Photo by Michael Buckner/Getty Images for Torch)
Getty Images for Torch

Jennifer Lawrence i Darren Aronofsy

Holivudska zvijezda Jennifer Lawrence dugo je skrivala da ljubi redatelja Darrena Aronofskyja s kojim je surađivala na filmu "mother". Nakon snimanja izjavila je da je to prvi i posljednji projekt na kojem je radila s novim dečkom, a čini se da će stvarno biti tako jer su se u studenome raširile vijesti kako par već više od mjesec dana nije zajedno.

Jennifer Lawrence and Darren Aronofsky attend the New York Premiere of Paramount Pictures
Profimedia, Uppa entertainment
Jennifer Lawrence i Darren Aronofsky na premijeri filma mother!

Ewan McGregor i Eve Mavrakis

Jedan od razvoda o kojem se još uvijek priča je i onaj glumca Ewana McGregora i Eve Mavrakis: par se razišao nakon 22 godine braka, a sve zbog glumice koja je slavnom Škotu zapela za oko na snimanju serijala "Fargo".

11 May 2017 - North Hollywood, California - Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead. FX's
Profimedia, Insight Media
Ewan Mcgregor i Mary Elizabeth Winstead na premijeri nove sezone serijala "Fargo"

Linker
23. travanj 2024 19:58