Nije joj prvi put

Beyonce prikuplja novac za pomoć Teksasu: Svi pogođeni olujom dobit će nemali iznos

Američka pjevačica sve je osobe pogođene olujom pozvala da se prijave na poseban link na kojemu im je obećana uplata jednokratne pomoći u iznosu od 1000 dolara.

Američka pjevačica Beyonce Knowles udružila je snage s Adidasom i organizacijom Bread of Life da bi prikupila novac za pomoć stanovništvu Teksasa ugroženom zbog posljedica oluje bez presedana koja je pogodila tu američku saveznu državu, piše Deadline.

Pjevačica, koja je rođena u Houstonu, u petak je putem Instagrama pozvala svojih 165 milijuna pratitelja da kroz njezinu dobrotvornu zakladu BeyGOOD pomognu ugroženima.

Sve osobe pogođene posljedicama oluje pozvala je da se prijave na poseban link na kojemu im je obećana uplata jednokratne pomoći u iznosu od 1000 dolara.

No u prva 24 sata bilo je toliko podnositelja zahtjeva da se postupak privremeno morao obustaviti. Naime, prijave je na link zaklade u vrlo kratkom vremenu poslalo više od 130.000 ljudi, rekao je Beyoncein publicist za ABC13 Eyewitness News.

U međuvremenu su diljem Sjedinjenih Država pokrenute brojne humanitarne akcije i dosad su prikupljene stotine tisuća dolara za pomoć ugroženima.

Ovo nije prvi put da Beyonce pomaže Amerikancima kroz svoju zakladu.

Tijekom 2020. više je puta svojim sugrađanima donirala sredstva za nabavu hrane, zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i lijekova.

Usto je njezina zaklada dosad podijelila 2,5 milijuna dolara vlasnicima manjih tvrtki čije je poslovanje ugrozila pandemija. Donirala je i 500.000 američkih dolara obiteljima kojima je prijetila deložacija.

Linker
25. siječanj 2023 12:32