Poslušajte!

Balaševićeva nova pjesma oduševila fanove: Posvetio ju najvećoj ljubavi, a objavljena je na poseban dan

Jednostavnog naziva ‘Rođendanska‘, pjesma neponovljivog Panonskog mornara dinula je obožavatelje diljem regije.

Rijetki su umjetnici čija smrt tako pogodi obožavatelje u više zemalja, jedan od njih definitivno je legendarni Đorđe Balašević. Svi su oni ovih dana oduševljeno dočekali objavljivanje jedne njegove - do sad nepoznata pjesma. Godinu i dva mjeseca nakon odlaska legendarnog kantautora do publike je došla njegova pjesma jednostavnog imena - Rođendanska.

Datum objave je itekako simboličan, u petak 29. travnja, njegova supruga Olivera napunila je 63 godine, tako je svijetu predstavljena upravo za njezin rođendan. Đole je svojoj voljenoj Oliveri i posvetio Rođendansku.

U njihovom Novom Sadu Olivera Balašević predstavila je i novu pjesmu i prošireno izdanje zbirke pjesama Dodir svile. Pjesma koja je dulja od šest minuta, oduševila je brojne obožavatelje. U prvom danu poslušana je više od 100.000 puta, a sada je preslušana više od 150.000 puta.

Čitajte i: Olivera Balašević o godini bez Đoleta: ‘Ne prođe dan a da ne pustim suzu za njim‘

Obožavatelji su oduševljeni

Brojni su obožavatelji pod pjesmu ostavili oduševljene i emotivne komentare. "Bezvremenska kao i sve njegove pjesme", jedan je od komentara. "I s neba pjevaš dragi moj.. sve si isplanirao u pravo vrijeme", kaže drugi. Većina ih je pisala kako je Đole jedan i nezamjenjiv - što i ova njegova nova pjesma dokazuje.

image

Đorđe i Olivera u braku su bili 40 godina.

NEBOJSA BABIC/GLORIA

Veliki i neprežaljeni Đorđe Balašević otišao je u 68. godini, 19. veljače 2021. Preminuo je u Kliničkom centru Vojvodina gdje se liječio od komplikacija covida-19. Tri dana prije smrti primljen je na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća.

Umjetnik je 40 godina bio u sretnom braku sa suprugom Oliverom kojoj je posvetio i mnoge pjesme, imali su troje djece sina Aleksu te kćeri Jovanu i Jelenu.

Linker
12. travanj 2024 02:25