Diraju u srce

Bajaga i Branko Đurić Đuro stihovima iskazali podršku zlostavljanim ženama: ‘Samo me slušaj i ne plači‘

Dva regionalna glazbenika udružila su snage i napisala pjesmu ‘Nisi sama‘ u kojoj poručuju svim ženama koje su na ovaj ili onaj način doživjele seksualno uznemiravanje ili napastovanje da su svi uz njih i da ni u jednom trenutku nisu ostavljene da se same bore s ovim groznim iskustvom.

Otkako je srbijanska glumica Milena Radulović optužila nekada uglednog profesora glume i pedagoga Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno zlostavljanje, sve više žena dijeli svoja potresna iskustva koja su doživjele od strane svojih profesora, mentora, šefova...

image
Glumica Milena Radulović prva je progovorila o seksualnom zlostavljanju.
SERGEI KARPUKHIN/TASS/PROFIMEDIA

Svoja svjedočanstva pišu i u Facebook grupi "Nisam tražila" koja je pokrenuta s ciljem da se žene ohrabri da više ne šute i da se njihovim zlostavljačima stane na kraj. Mnoga lica iz javnog života, kako ženska, tako i muška, pružila su podršku zlostavljanima, a neki su to učinili kroz pjesmu.

Čitajte i: Nakon istupa Milene Radulović! Kako je nekad ugledni pedagog stvorio ‘sektu‘ i zavjet šutnje na zlostavljanje

Glazbenik Momčilo Bajagić Bajaga i glumac i glazbenik Branko Đurić Đuro napisali su pjesmu "Nisi sama"; Bajaga je zaslužan za tekst, a Đuro ju je uglazbio sa svojim bendom "Bombaj štampa".

"Nisi sama dok je ovo među nama.

Nisi sama hajde s nama, nisi sama.

Hoću da opet vratiš osmeh na ono tvoje lepo lice.

Ti možeš da izdržiš sve to, samo me slušaj i ne plači", glase stihovi pjesme koja izaziva duboke emocije.

Čitajte i: Nikolina Ristović progovorila: ‘Znam što znači biti meta zlostavljača i što čini paralizirajući strah‘

Đuro je u objavi označio Milenu Radulović i njezinu kolegicu Ivu Ilinčić koja je također prijavila Aleksića za napastovanje, a njihovo glazbeno djelo izmamilo je mnoštvo pozitivnih komentara i pohvala.

Podsjetimo, Milena Radulović optužila je Miroslava Miku Aleksića da ju je silovao čak nekoliko puta. Horor se odvijao u njegovoj školi glume, a Milena i njezine kolegice rekle su da ih je Mika tjerao da piju "hormon rasta", a seksualno ih zlostavljao govoreći da će tako u njima probuditi "vrhunske emocije neophodne svakoj glumici".

Čitajte i: Marijana Mikulić o silovanju kolegice: ‘Zašto ne izlazimo van s imenima? Zato što se bojimo‘

Djevojke su pak morale biti pod zavjetom šutnje, a njegova žena, profesorica Biljana Mašić nije imala pojma što se događa u studiju njezinog supruga. Aleksić je optužbe negirao, no Više javno tužiteljstvo u Beogradu protiv njega je podiglo optužnicu za čak 15 kaznenih djela - osam kaznenih djela silovanja i sedam kaznenih djela nedozvoljenih spolnih radnji.

Linker
24. travanj 2024 21:26