Neja Markičević / Cropix, Instagram
'NISMO NI SVJESNI ŠTO NAS ČEKA'

Antonia Matković Šerić pokazala nam je svoju Lunu: 'Uživamo kao nikada do sada!'

Osam mjeseci nakon što je rodila djevojčicu Lunu, Antonia Matković Šerić stat će pred publiku i to ove subote na velikom koncertu koji Pavel priprema u Tvornici kulture. Za Gloriju.hr 28-godišnja pjevačica otkriva kakav je osjećaj vratiti se na pozornicu, zašto je njezin suprug Aljoša Šerić neprestano hvali i dijeli komplimente te kakva je Luna djevojčica. Šarmantni supružnici iz jednog od omiljenijih domaćih bendova ne kriju koliko uživaju u braku, svojoj maloj obitelji i sreći zbog djevojčice koja je u njihov dom unijela neopisivu radost

27.svibnja pripremate veliki koncert u Tvornici na kojem predstavljate četvrti studijski album 'Družba krivih odluka'. Vrlo zanimljiv naziv albuma, što se krije iza toga?

Naziv smo htjeli posvetiti našim najdražim ljudima, prijateljima, životnim suputnicima - onima s kojima najviše volimo donositi, uvjetno rečeno , krive odluke.

To će ujedno biti i vaš prvi koncert nakon što ste prije devet mjeseci rodili kćer. Je li danas drugačije stati pred publiku? Je li energija drugačija? Prošla je godina dana od vašeg zadnjeg nastupa pred publikom.

Jako me veseli povratak na pozornicu. Vrlo brzo nakon poroda sam se vratila u studio, tako da za mene pauza od pjevanja nije ni postojala. Pogotovo ako uzmemo u obzir da sam pjevala nekoliko tjedana pred porod u Rovinju. U Zagrebu sam posljednji put nastupala prije godinu dana i zato me veseli povratak zagrebačkoj publici. Ništa se posebno nije promijenilo otkako sam postala mama, dapače, postala sam fokusiranija, željnija, spremnija. Majčinstvo me promijenilo na bolje.

Tko će čuvati Lunu dok mama i tata žare i pale Tvornicom?

Moji roditelji došli su iz Splita da udruže snage s Aljošinima i da nam pomognu pri čuvanju Lune. Moja sestra je također nedavno rodila pa nam je trenutno potrebna sva pomoć.

Vaš suprug nerijetko ističe kako je upravo vaš vokal zaslužan za uspjeh Pavela koji je jedan od najviše pozicioniranih bendova na sceni. Dijeli li vam i privatno često komplimente?

Svakako smo pridobili još jedan dio publike, za što je najviše zaslužna pjesma Čuvaj me. Sve se poklopilo - jednostavno smo u tom trenu ponudili nešto novo i drukčije. Laskamo si da smo poput Beautiful Southa, Belle and Sebastian. Imamo divne uzore u glazbi i trudimo se obogatiti glazbenu ponudu u Hrvatskoj. Aljoša je uvijek pun hvale za mene, kao i ja za njega. Zaljubila sam se u njega zbog svega što jest - kako zbog predivne glazbe, tako i zbog tekstova koje piše. Mislim da je izvanredan autor.

Rijetko kojem bendu uspijeva da se većina pjesma 'uhvati' za publiku, koncerti su vam puni, a na top listama ste uvijek pri vrhu. Jesu li financije recipročne uspjehu? Biste li mogli živjeti samo od glazbe da Aljoša nije odvjetnik, a vi restauratorica?

Možda bismo i mogli, ali nismo freelance tipovi ljudi. Ne funkcioniramo najbolje ako nam je sve oslobođeno i ako nema nekakve gužve ili stiske s vremenom. Volimo imati dodatne poslove uz glazbu. Igrom slučaja radimo ono što volimo i za što smo se školovali: Aljoša je odvjetnik, ja sam konzervator. Sada pogotovo, kada imamo dijete, vidimo koliko je bitno imati stalan prihod. Ne bismo htjeli biti pod stresom ili ne moći djetetu nešto priuštiti.

Jeste li, otkako ste majka, iskusili neku novu dimenziju straha? Ili se pak možete pohvaliti staloženošću i mirnoćom?

Nemam posebne strahove, majčinstvo mi je dalo neku novu snagu i jakost. Uživamo s Lunom, uživamo u zajedničkom vremenu kojeg provodimo uz nju - toliko nas uveseljava. Mislim da će prave brige i strahove rasti s vremenom, još nismo ni svjesni što nas sve čeka.

Između vas je 12 godina razlike u godinama. Gdje je najviše primjećujete?

Ne primjećujemo je baš. Ok, jedino možda kada se Aljo sjeti nekih žvaka iz djetinjstva koje su se prestale proizvoditi još u devedesetima.

Pričajte nam malo o Luni. Kakva je, nalikuje li kome, čime vas uveseljava?

Luna je smjehuljica, na sve se smije, mala zraka sunca. To bi vjerojatno sve majke mogle reći za svoje dijete, pa ću još dodati da je miks mene i Aljoše - ima Aljošine oči, a moj osmijeh. Bolju ju nismo mogli “napraviti”. Jako voli svoju sliku u ogledalu.

Spavate li noću, koliko često se budi?

Još uvijek se budi svako malo, ali nemam problem s tim. Poprilično dobro funkcioniram nenaspavana.

Što vam je najljepše, a što najteže u majčinstvu?

Najljepše mi je sve - od ljubljenja, grljenja, dojenja, mijenjanja pelena, hranjenja. Sve radim s užitkom. Najteži mi je valjda bio oporavak od poroda, ali to sam već zaboravila.

Kada je o odgoju riječ, u kojim segmentima ćete biti konzervativni, a u kojim liberalni?

Dijete ćemo odgajati tako da poštuje svakoga, da voli sebe i da slijedi svoje snove. Liberalniji odgoj svakako. Vjerojatno ćemo preslikavati vlastite roditelje, uz modifikacije koje donosi današnje vrijeme.

Vrlo brzo ste vratili liniju nakon poroda. Koliko kilograma ste dobili u trudnoći? Čini mi se da ste danas vitkiji no ikad.

Ma nisam se puno udebljala u trudnoći, svega osam kilograma. Tako da je povratak u stare hlače uslijedio odmah. Zdravo jedem, bavim se plesom, trčim za Lunom, to je glavni razlog dobre linije.

Linker
19. travanj 2024 06:24