Teško je povjerovati

Anne Hathaway otkrila: ‘Bila sam deveti izbor za ulogu u filmu Vrag nosi Pradu‘

Možete li u ulozi zbunjene, ali uporne Andy iz filma ‘Vrag nosi Pardu‘ zamisliti bilo koga osim Anne Hathaway? Poznata glumica otkriva kako uopće nije bila ni u najužem izboru za glavnu ulogu u kultnom filmu koji je osvojio gledatelje diljem svijeta.

Kakav bi film "Vrag nosi Pradu" bio bez Anne Hathaway u ulozi ambiciozne i smušene Andy, teško je zamisliti, no čini se da su tvorci tog kino hita imali poprilično dobru viziju filma s različitim glumicama u glavnoj ulozi.

Film "Vrag nosi Pradu", nastao je prema istoimenoj knjizi Lauren Weisberger, koja je prije nego je napisala knjigu o "šefici iz pakla" radila kao osobna pomoćnica Anne Wintour. Knjiga je 2003. godine oduševila čitatelje, a adaptacija na filmskom platnu, uz fantastičnu Meryl Streep u ulozi šefice Mirande Priestly i Anne Hathaway u ulozi njezine pomoćnice Andy, osvojila svijet.

Anne Hathaway, koja se još kao tinejdžerka proslavila filmom "Princezini dnevnici" proteklog je tjedna nastupila u emisiji "RuPaul’s Drag Race" gdje je otkrila zanimljivu činjenicu zbog koje je film mogao izgledati potpuno drugačije.

image
Meryl Streep i Anne Hathaway u filmu "Vrag nosi Pradu"
20TH CENTURY FOX/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA 20TH

Naime, natjecateljica po imenu Rose upitala ju je je li se ikad morala "zubima i noktima boriti za neku ulogu", a Anne je odgovorila: "Sad ću vam odati nešto sočno!"

"Bila sam tek deveti izbor za ulogu u filmu 'Vrag nosi Pradu'. Ali, dobila sam je! Nikad nemojte odustati", poručila je natjecateljima.

U jednom ranijem intervjuu, redatelj David Frankel otkrio je da je birao između 100 glumica u potrazi za Andy te da je žarko želio da ju glumi Rachel McAdams, koja je ulogu odbila više puta.

image
Rachel McAdams nikako se nije vidjela u ulozi pomoćnice Andy
GAFFIOT/STEPH/HAEDRICH/SCHEURER/FDC11/VISUAL/PROFIMEDIA

Zanimljivo je i da je Meryl Streep zamalo odustala od uloge Mirande Priestly, i to zato što je mislila - da neće biti uspješan!

Linker
20. travanj 2024 08:58