Skladna obitelj

Andreja Ćupor i Ogi Vukojević: Naše prvo ljetovanje utroje

'Cijelo ljeto smo na moru, tek u rujnu se vraćamo kući u Zagreb! U Dubrovnik smo preselili na tri mjeseca i beskrajno uživamo s našim Lukom', otkrila je Andreja Ćupor Vukojević, bivša misica i supruga nogometnog menadžera i bivšeg hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića, za portal Gloria.hr. S nama je podijelila i koliko im je sinčić, koji im je živote uljepšao u prosincu prošle godine, promijenio živote, kakav je Luka kao beba i kako izgleda njihovo prvo ljetovanje utroje.

'Luka nije nimalo zahtjevna beba i posvuda ide s nama, sve radimo zajedno. Svi oko nas se čude kako je dobar i nikad nam ne stvara probleme, stalno se smije, voli ljude, igru, ma samo da je akcija. Obožava more i uživa kao veliki, svaki dan se kupamo, jako dobro spava nakon što dođemo s plaže i sigurna sam da će mu more puno značiti za imunitet kroz zimu', ispričala je ponosna mama Andreja Ćupor Vukojević i dodala: 'Otkako sam rodila Luku, moj život je dobio sasvim drugu dimenziju koju i dalje otkrivam i upoznajem sa svakim novim danom.'

Za nekoliko dana mali ljepotan će napuniti osam mjeseci života, a to znači da je na red došlo i puzanje i otkrivanje stvari iz jedne nove perspektive. 'Počeo je puzati, i već nešto priča na nekom svom jeziku, ma prezabavan je i sa svakim danom primijetim neki novi napredak', govori bivša misica koja je s Ognjenom pred oltar stala jesenas u Zagrebu, i to dva mjeseca prije Lukinog rođenja.

No, nije sve, kaže, u prvim tjednima majčinstva išlo glatko. 'Svaki početak je težak, Luka mi je prvo dijete i strahovala sam hoću li sve napraviti kako treba. Potpuno sam bila izašla iz zone komfora, nikakvog iskustva s bebama prije nisam imala, nikakav doticaj... Ali srećom, priroda je čudesna i nama ženama dala je neopisivi dar - majčinski instinkt koji nas vodi u pravom smjeru, da na kraju ipak sve izađe na dobro. Sada smo već jako dobro uhodani, jako povezani, uhvatili smo ritam i uživamo u svakoj zajedničkoj minuti', rekla je Andreja koja je nakon tri mjeseca morala prestati dojiti.

Sretna mala obitelj u Dubrovniku vodi i aktivan društveni život. 'U Dubrovniku imamo prijatelje, a u posjetu nam dolaze i rodbina i prijatelji iz Zagreba i Ognjenovog Bjelovara, tako da nam ni na trenutak nije dosadno', kaže Andreja i dodaje da na plažu idu dva puta u danu, ujutro i poslijepodne, jer Luka popodne spava barem dva sata. 'Tijekom dana osobito volimo biti na brodu, a navečer često odemo prošetati gradom ili sjednemo negdje na večeru', otkriva.

Privatni album

Od sunca, kaže, pomalo bježi, no lijepu je boju dobila i u hladu, i onako usput, na putu do plaže i na brodu. 'Ne sunčam se, prestala sam prije par godina budući da je postalo nezdravo za kožu - koliko me uhvati u letu to je uglavnom to. A uhvati me brzo, jer sam tamnoputa, ali bez faktora 30 nigdje', odlučna je sretna mama koja na ljetovanju ne mari za štikle. 'I one su na godišnjem', rekla je u šali i naglasila da tek rijetko odu sami u grad, i tada si priušti i malo šminke: rumenilo, maskaru i ruž. Za to vrijeme Luku, kad dođu, pričuvaju bake, ili Andrejina sestra.

Ognjen se trudi biti što više s njima na moru – ponosni tata i sam već mjesecima za medije govori da su mu supruga i sin na prvom mjestu. No, povremeno iz Dubrovnika ipak mora otputovati, i to u Kijev. 'Ogi je uglavnom s nama, tek po potrebi odlazi u Kijev na utakmice i na sastanke i odmah se vraća. Proljetos je, naime, potpisao ugovor za klub Dinamo Kijev, na mjesto sportskog menadžera. Odlično se snašao u ulozi oca, bez problema premota Luku i nahrani ga, Igraju se, maze, prava su muška ekipica', otkriva Andreja.

Inače, Ognjen je nakon zagrebačkog Dinama sedam godina karijeru gradio upravo u Kijevu, kao igrač kluba Dinamo Kijev. Posljednje dvije godine kao igrač FK Austria Beč, a kad je profesionalnoj igri rekao zbogom, put ga je odveo natrag u Ukrajinu. Andreja je pa zaposlena u Hrvatskoj pošti kao Voditeljica odjela za tržišno komuniciranje, a na posao se vraća u siječnju.

Privatni album

Linker
21. travanj 2024 19:22