LUKSUZ I POL

Američki san supružnika Zubac u luksuznoj vili: U jesen 2019. otvorili su nam svoja vrata i ispričali sve o životu u LA-u

U studenom 2019. godine, dva mjeseca nakon što su uselili u luksuznu vilu, tada još cura i dečko, Ivica Zubac i Kristina Prišč, Gloriju su ekskluzivno ugostili u svojoj obiteljskoj oazi. Tada su govorili o vjenčanju koje su planirali u Mostaru, no zbog pandemije, odgodili su ga za ovo ljeto. Na Malom Lošinju izrekli su sudbonosno "da" i uplovili u mirnu bračnu lulu.

Premda je toga poslijepodneva u Los Angelesu izmjereno ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva, Ivica Zubac i Kristina Prišč u svojoj su vili uživali uz kamin. Bio je to prizor kao iz holivudskih filmova: dok su 22-godišnja zvijezda NBA kluba LA Clippers i njegova zaručnica zagrljeni sjedili uz vatru u svom raskošnom vrtu, iza njihovih leđa zaigrano su skakutala tri psića.

- To su nam najdraži zajednički trenuci. Jesenska poslijepodneva ovdje su posebno lijepa i prava je šteta u to vrijeme ne boraviti vani - kaže Ivica Zubac, hrvatski košarkaški reprezentativac koji od 2016. karijeru gradi u Los Angelesu, a posljednjih godinu dana sa svojom Kristinom (27) ondje živi najljepši san. U veljači, baš na Valentinovo, zaprosio je svoju dragu, a nedugo nakon tog romantičnog trenutka na Bahamima potpisao je četverogodišnji ugovor s jednim od najboljih NBA klubova - i zbog toga se ljetos nagradio novim domom.

image
Ivica i Kristina početkom jeseni uselili su se u vlastitu kuću u četvrti Mar Vista, a zbog preseljenja su i dalje uzbuđene njihove ljubimice Asi, Siu i Lucy.
DEAN ZULICH

Početkom jeseni Ivica i Kristina uselili su se u modernu dvokatnicu od 500-tinjak četvornih metara u rezidencijalnoj četvrti Mar Vista i u prvom zajedničkom intervjuu, baš uoči četvrte godišnjice ljubavi, priznali da im je ovo najsretnije razdoblje. Kad su ekskluzivno za Gloriju otvorili vrata svoje tri milijuna dolara vrijedne vile, čak su i njihovi četveronožni ljubimci bili u slavljeničkom raspoloženju.

Čitajte i: Ekskluzivno! Zvijezda NBA-a Ivica Zubac i Kristina Prišč uplovili u bračnu luku: Mladenka je pustila i suzu...

- I naše kujice su uzbuđene zbog novog doma - radosno govori Kristina. - Njemački špic Asi je s nama došao iz Hrvatske, ovdje smo uzeli shiba inu Siu, a Lucy ne znamo pasminu jer smo je pronašli na ulici, za jednog posjeta Hercegovini. Iako već neko vrijeme živimo ovdje, još nije sve do kraja uređeno. Nedostaju bazen i malo košarkaško igralište, koje planiramo napraviti početkom iduće godine. Naša prijašnja kuća, koju smo unajmljivali, nije imala okućnicu, a bila je dosta udaljena od centra Los Angelesa. Sada nam do Beverly Hillsa treba desetak minuta vožnje automobilom, a za mirnog vremena gotovo da možemo čuti udaranje valova o Venice Beach, koja je zaštitni znak Mar Viste.

image
Pri izboru kuće bilo im je važno da ima veliku okućnicu, na kojoj još planiraju sagraditi bazen i košarkaško igralište.
DEAN ZULICH

Stanovnici tog nekoć glavnog kalifornijskog uzgajališta graška, koje je zbog blizine oceana i mirnog okruženja posljednjih desetljeća vrlo popularno za stanovanje, vilu našeg košarkaša smatraju najljepšom u naselju. U istoj četvrti žive i neki Ivičini suigrači jer se u blizini Mar Viste nalazi Clippersov kamp, a svi imaju lijepe kuće, s prostranim dvorištima i njegovanim vrtovima. Ivica priznaje da bolju lokaciju nisu mogli poželjeti, dijelom i stoga što im je sada mnogo bliži konjički klub u kojem Kristina od dolaska u Ameriku trenira jahanje.

Za svoj dom, koji ima pet soba s kupaonicama i zasebni ured, kaže da je ostvarenje svih njegovih želja, ali i veliki kompliment njegovoj djevojci, koja je sama osmislila interijer - tako da su je pohvalili i neki američki magazini. Svima se sviđa Kristinin izbor neutralnih boja i prirodnih materijala koje kombinira s namještajem luksuznog talijanskog brenda B&B.

- U vilu smo se zaljubili na prvi pogled - dodaje Zubac.

- Osim okućnice, oduševili su nas visoki stropovi i velike staklene stijene, a meni se osobito sviđa moderan interijer - dodao je. Proslavljeni košarkaški centar rodom iz Čitluka ne krije koliko je ponosan na svoju zaručnicu, s kojom će četvrtu godišnjicu ljubavi proslaviti krajem prosinca. Njegova Kristina, kaže, nije samo iznimno lijepa žena, nego je i vrlo svestrana, a uz sve to mu je i najveća podrška. Kad su ih 2015. u Zagrebu upoznali zajednički prijatelji, plavooka Slavonka koja je odrasla u Orahovici zbog Ivice se odrekla novinarske i manekenske karijere.

Naime, te godine Kristina je na Medijskom sveučilištu u Koprivnici magistrirala novinarstvo, a malo prije toga bila je među deset finalistica na izboru za Miss Universe Hrvatske.

image
Zubac igra za LA Clipperse.
DEAN ZULICH

- Za razliku od mene, koji sam odmah znao da sam upoznao ženu svog života, Kristini je trebalo malo vremena da shvati da sam ja kao stvoren za nju - smije se košarkaški as.

- Najviše ju je mučila naša razlika u godinama. Kad smo se zaljubili, ona je imala dvadeset i tri godine, a ja samo osamnaest. Par smo postali nakon mjesec dana dopisivanja tijekom kojih sam joj stalno dokazivao da sam mnogo zreliji i ozbiljniji od svojih vršnjaka. Zapravo, u našoj vezi mnogo je veće dijete Kristina, što je meni simpatično jer nam nikad nije dosadno - rekao je.

Čitajte i: Ekskluzivno: Zvijezda NBA-a i njegova zaručnica najavili veliko vjenčanje u Mostaru i otkrili tko će mladenki kreirati vjenčanicu

Bivša manekenka kaže da nijednom nije požalila što je iz ljubavi prema Ivici odustala od vlastite karijere jer bi inače njih dvoje imali vezu na daljinu. Ubrzo nakon što su se upoznali, Ivica je iz Cibone prešao u beogradski Mega Leks, a 2016. su zajedno otišli u Los Angeles. Prošlo Valentinovo, kad ju je mladi košarkaš zaprosio, Kristina opisuje kao najromantičniji dan u životu. Dobila je zaručnički prsten od bijelog zlata i dijamanta, koji su prema Ivičinim željama dizajnirali u poznatoj draguljarnici Jason of Beverly Hills.

image
Novopečeni supružnici Zubac
Marko Miscevic/Cropix

- Do samog kraja nisam znala što Ivica sprema, tim više što je moja ideja bila da idemo na Bahame. Postalo mi je sumnjivo tek kad mi je rekao da nam je organizirao romantičnu večeru na plaži, koju je zakupio samo za nas dvoje. Kad je nakon večere kleknuo ispred mene, od uzbuđenja sam ostala bez daha. Ivica je najpažljiviji muškarac kojeg poznajem. U ovih četiri godine naše ljubavi stalno me obasipa darovima, kupuje mi torbice, cipele, parfeme, donosi mi cvijeće... S druge strane, vrlo je racionalan i staložen, što kod njega posebno cijenim - govori Kristina, koja je već počela s pripremama za svadbu.

image
Iako su oboje mladi, noćni život ih ne privlači: Ivica i Kristina najradije uživaju u svom domu, a vole otići i u kino, restoran, na plažu...
DEAN ZULICH

Iako su mnogi očekivali da će se njih dvoje vjenčati u Los Angelesu jer je Ivica već najavio da će pozvati mnogo svojih američkih kolega, Kristina kaže da to ne dolazi u obzir.

- Svadba će biti u Mostaru, iduće ljeto, a pozvali smo tristotinjak gostiju. Vjenčanicu ću najvjerojatnije naručiti kod Matije Vuice, dok će Ivica nositi odijelo šivano po mjeri - najavljuje Kristina. Za jednog od najskupljih hrvatskih košarkaša, “teškog” 28 milijuna eura, vjenčanje s Kristinom najljepši je nastavak sportske priče koja je započela u ožujku, kad je odjenuo dres Clippersa. Premda je zvjezdani status imao i u prijašnjim klubovima - Ciboni, beogradskom Mega Leksu te posebno u LA Lakersima s kojima je proveo tri godine - u Clippersima mu ne nedostaje ni “ptičjeg mlijeka”. Odmah nakon dolaska dobio je osobnog odvjetnika i agenta za nekretnine, a njemu i Kristini stalno je na usluzi brojno osoblje koje im pomaže u dnevnim obavezama kako bi Ivica mogao biti sto posto posvećen košarci.

Dakako, momčad raspolaže privatnim avionom, a među njihovim najstrastvenijim fanovima mnogo je zvijezda pa su tako za Ivicu i njegovu momčad nedavno navijali pjevači Shawn Mendes i Camila Cabello. Od 216 centimetara visokog diva iz Čitluka samo se očekuje da na parketu briljira - što njemu uspijeva. Otkako je došao u klub, član je prve petorke pa njemu idu i najveće zasluge što su Clippersi glavni favoriti u ovogodišnjoj NBA ligi, koja se igra od listopada.

image
Ivica Zubac
DEAN ZULICH

- Jako sam zadovoljan kako su me dočekali u klubu u kojem smo svi poput jedne velike obitelji. Premda s Clippersima igram svoju najbolju košarku, zauvijek ću biti zahvalan Lakersima. To je bio moj prvi NBA klub, ali i moj dječji san. Kad sam s jedanaest godina počeo trenirati košarku, samo sam maštao kako ću jednog dana igrati u tom klubu - pripovijeda Ivica, koji je visinu naslijedio od oca Ivana, hercegovačkog poduzetnika.

Čitajte i: Posljednje pripreme prije vjenčanja: Kristina Prišč s prijateljicama odmara u Grčkoj gdje će proslaviti djevojačku večer

Košarkom se danas bavi i njegov brat Mario, najmlađa sestra Anđela je srednjoškolka, a drugi brat Antonio pomaže ocu Ivanu i majci Dijani u obiteljskom poslu. Kad nema sportskih obaveza, Ivica vrijeme provodi igrajući videoigre ili za biljarskim stolom, jednom od prvih stvari koju su unijeli u novi dom. Kristina je pak najviše u kuhinji. Uglavnom sprema naša domaća jela poput sarme, no izvještila se i u američkim specijalitetima pa često radi krilca na grilu, a kao prava Slavonka voli peći i kolače.

U njihovu domu ne kuha se jedi - no kad je Ivica na putu ili kad je ona u konjičkom klubu Avanti Equestrian u mjestu Flintridge nedaleko od L.A.-a, gdje već četiri godine trenira preponsko jahanje. Kristinin trener, Amerikanac Will Smithson, koji je osvajač olimpijskog zlata, smatra da je jako talentirana te se od iduće godine namjerava ozbiljnije posvetiti natjecanjima.

image
Planira natjecateljsku karijeru.
DEAN ZULICH

- Jahanjem se bavim od devete godine, iako u mojoj obitelji nije bilo profesionalnih jahača. Tata Dražen je poduzetnik, mama Sanja mu pomaže u poslu, a mlađi brat Kristijan još ide u školu. Konje je jako zavolio i Ivica, koji zbog košarke ne smije jahati, no rado me prati u moj klub. Kako su Ivici treninzi samo ujutro, ostatak dana smo uvijek zajedno. Volimo otići u kino, na plažu, u restoran... Najdraži nam je Catch na West Hollywoodu, kamo zalazi puno celebrityja - kaže Kristina, dodajući da njih dvoje više ne zanima noćni život, premda u L.A.-u imaju dosta prijatelja. Većinom je riječ o Hrvatima koji u Los Angelesu grade poslovne karijere, a ona je posebno bliska sa ženama Ivičinih suigrača Paula Georgea i Patricka Pattersona.

image
Jahanjem se bavi od devete godine.
DEAN ZULICH

- Sarah Patterson i Daniela Rajić, koja je Paulova djevojka, najbolje su mi društvo za šoping. L.A. je raj za žene, pogotovo za one koje vole modu. Najradije kupujem u robnoj kući Saks Fifth Avenue, ali cijeli Rodeo Drive je ludilo sa svojim trgovinama - Saint Laurent, Dior, Louis Vuitton, Amiri... Na svečanim događanjima, kao što su filmske premijere na kojima su NBA igrači obavezni gosti, obično nosim kreacije zagrebačke dizajnerice Kristine Burje. A Ivici se najviše sviđaju kreacije Givenchy i Off-White - otkriva Kristina, koju zbog manekenske figure i visine od 180 centimetra i na ulicama Los Angelesa zaustavljaju modni agenti.

image
Kristina još od djetinjstva u Orahovici obožava konje, sada trenira preponsko jahanje...
DEAN ZULICH

Iako im u Americi silno nedostaje obitelj, zaručnici kažu da svoju budućnost još neko vrijeme vide tamo te su nedavno započeli posao s konjima - zbog čega je Kristina nedavno boravila u Hrvatskoj.

Čitajte i: Oni žive američki san: Naš proslavljeni košarkaš proslavio 24. rođendan u društvu zaručnice

- U Orahovici smo uredili uzgajalište konja. Trenutačno ih imamo jedanaest, pasmina zanger - sheide, holstein i oldenburg koje smo nabavili u Belgiji, Nizozemskoj i Francuskoj. Uskoro ćemo neke dovesti u Ameriku - ističe Kristina, koja je trenutačno zaokupljena blagdanskim uređenjem doma. A nakon vjenčanja - i povećanjem obitelji. Nemaju što čekati, kaže, jer im je želja imati barem troje djece.

Linker
19. travanj 2024 23:12