Profimedia, AFP
Potpuno se otvorila

Alyssa Milano priznala tešku odluku u mladosti: 'Pobačaj je bio moj izbor i danas mislim da je bio ispravan'

Glumica Alyssa Milano (46), najpoznatija po ulozi u hit seriji "Čarobnice", progovorila je o teškom iskustvu koje je proživjela prije 25 godina. U svom podcastu "Alyssa Milano: Sorry Not Sorry", glumica je otkrila da je imala samo 21 godinu kada je pobacila i to dva puta u istoj godini.

Alyssa je tada bila u ozbiljnoj vezi i pila je pilule za kontracepciju, no ipak je ostala trudna. "Znala sam da tada nisam sposobna biti majka, zato sam se odlučila za pobačaj. To je bio MOJ izbor i još uvijek mogu reći da je bio ispravan. Nemojte misliti da je to bila laka odluka niti sam to napravila iz hira. To je nešto što sam trebala napraviti jer tada nisam mogla biti majka", otvorila se glumica koja sa dugogodišnjim suprugom Daveom Bugliariom ima dvoje djece - sedmogodišnjeg sina Mila i četverogodišnju kći Elizabeth. Kasnije te godine opet je zatrudnjela i ponovno je pobacila.

, Los Angeles, CA -20190520 - 2019 Lifetime Summer Luau
-PICTURED: Alyssa Milano
-, Image: 435063308, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images

U to vrijeme Alyssa je radila na mnogo televizijskih projekata i željela se posvetiti karijeri. Osim toga, uzimala je Accutane za liječenje akni, koji može izazvati urođene mane kod djeteta. "Odgojena sam u katoličkoj obitelji pa sam zbog te odluke bila u konfliktu s mojom vjerom, za koju sam tada mislila da osnažuje jedino muškarce koji smiju odlučivati što je ispravno, a što nije. Osim toga, patila sam od anksioznosti pa me to dodatno slomilo", prisjetila se.

Nakon pobačaja, Alyssa je i dalje normalno uživala u vezi sa svojim tadašnjim dečkom i nije dopustila da joj lažni moralisti nabijaju krivnju što ne živi u predbračnoj čistoći. Na otkrivanje detalja iz svoje prošlosti potaknuo ju je val restriktivnih zakona o pobačaju u SAD-u. "Odbijam živjeti s uvjerenjem da je seksualno zadovoljstvo samo za muškarce i da su žene tu da im to omoguće. Nitko neće reći da je on kriv što je uživao u seksu sa mnom, ali uvijek će se naći oni koji će mi zamjerati što sam i ja uživala u zadovoljstvu koje mi je moj dečko pružao", rekla je glumica.

Sada, kada je u sretnom braku s dvoje djece, Alyssa svejedno ne žali što je u mladosti pobacila. "Ne bih imala svoju predivnu, savršenu, djecu punu ljubavi, ne bih imala karijeru, ne bih imala sposobnost boriti se protiv onih koji žele ženama oduzeti slobodu. Nikada ne bih upoznala svog predivnog supruga, čija mi nepokolebljiva i neizmjerna ljubav daje snagu u ovim teškim vremenima. Petnaest godina nakon što je prva ljubav otišla, ne bih mogla uživati u nekim stvarima da nisam donijela onakvu odluku. Ne bih mogla biti slobodna, a to je i poanta ove borbe - sloboda. Sloboda od ugnjetavanja, sloboda da žene budu jednaka seksualna bića kao i muškarci i da žive život kakav žele, a ne samo onaj koji im je nametnula trudnoća koja se nije trebala ni dogoditi", zaključila je Alyssa koja je prije Davea Bugliarija bila u kratkom braku s glazbenikom Cinjunom Tateom.

Linker
20. travanj 2024 14:05