NOVI DETALJI

Alec Baldwin povlači se iz glume, suprug poginule snimateljice sa sinom stigao u Novi Meksiko: Ovo je najteže razdoblje za oboje

Šokirani glumac vjerovao je da puca ćorcima iz revolvera koji je dobio na setu kao rekvizit. No, riječ je bila o pravim mecima zbog kojih je poginula snimateljica. Komemoracija je bila u petak, a Baldwinu sve to jako teško pada.

Holivudski glumac Alec Baldwin (63) otkazao je sve svoje projekte i povlači se iz svijeta glume na neko vrijeme, navodi britanski tabloid Mirror. Nakon što je zbog njegovog pucnja poginula snimateljica i direktorica fotografije Halyna Hutchins (43) i teško ozlijeđen redatelj Joel Souza (48), glumac je priznao kako prolazi kroz neizmjerno teško razdoblje. Nesreća se dogodila na snimanju vesterna "Rust" u Novom Meksiku, u drvenoj crkvi, kada je Baldwinu predan pištolj Colt s mecima, svega nekoliko sekundi nakon što su mu producenti uzviknuli "hladan pištolj".

image
Komemoraciju za poginulu snimateljicu
SAM WASSON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"To je način na koji se on nosi s teškim situacijama u životu. Kad god da se nešto teško dogodi, povuče se. Svi znamo da je to bila nesreća, ali on je apsolutno shrvan", rekao je izvor blizak Baldwinu.

Od četvrtka je u kontaktu sa suprugom poginule, Ukrajincem Matthewom, koji je sa sinom Androsom (9) stigao u Novi Meksiko na komemoraciju za njegovu suprugu koja je održana u petak u Santa Feu u organizaciji Međunarodnog saveza kinematografa. Svi okupljeni zapalili su svijeću te naglasili kako traže bolju sigurnost na setu te bolje osiguranje za sve koji su na snimanju.

image
Suprug Halyne Hutchins Matthew Hutchins sa sinom
DSANCHEZ/CPR/MWPS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image
Suprug Halyne Hutchins Matthew Hutchins sa sinom
DSANCHEZ/CPR/MWPS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Ipak, neki tvrde kako se nesreća mogla izbjeći. Hollywoodski stručnjak za oružje je za New York Post izjavio kako Bladwin nije slijedio prvo pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem. Stručnjaci se slažu kako napunjen pištolj nikada ne smije biti na setu te im nije jasno kako nitko prije snimanja nije provjerio opremu.

image
Alec Baldwin nakon nesreće javio se javnosti i rekao kako je shrvan.
PROFIMEDIA

"Neovisno je li napunjen ili nije, pištolj se na snimanju baš nikada ne smije uperiti u drugom čovjeka", rekao je Bryan Carpenter. Zbog toga bi se Baldwin mogao suočiti s ozbiljnim pravnim problemima, uključujući i ubojstvo iz nehaja, rekao je za The Post odvjetnik Joseph Costa. Inače, Baldwin je na setu bio i glavni producent pa i ta činjenca komplicira situaciju.

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: 'Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu'

Iza smrtno stradale snimateljice ukrajinskog podrijetla nalazi se 30 dugometražnih i kratkih filmova te televizijskih miniserija, uključujući lani snimljen film "Archenemy" u kojem glumi i Joe Manganiello, suprug Sofie Vergare, dok se među producentima nalazi Elijah Wood, glumac koji se proslavio u trilogiji "Gospodar prstenova".

Čitajte i: Duga povijest tragedije na filmskim setovima: Neki od najvećih hitova kriju ljudske žrtve sa snimanja

Linker
22. travanj 2024 14:45