MATIJA DJANJEŠIĆ/CROPIX
Emotivna i prekrasna

Albina Grčić pripremila sjajno iznenađenje! Obradila hit pjesmu iz filma o Eurosongu koja izaziva trnce

‘Savršenstvo‘, ‘Bravo Albina‘, bili su samo neki od komentara na Albininu obradu pjesme ‘Husavik‘ iz komedije o Eurosongu, koja je bila nominirana za Oscara. Iako pobjedu nije odnijela, svima se uvukla u srce i to s razlogom!

‘Savršenstvo‘, ‘Bravo Albina‘, bili su samo neki od komentara na Albininu obradu pjesme ‘Husavik‘ iz komedije o Eurosongu, koja je bila nominirana za Oscara. Iako pobjedu nije odnijela, svima se uvukla u srce i to s razlogom!

Ušli smo i u taj peti mjesec koji nam 18. donosi ovogodišnji Eurosong koji će se održati u nizozemskom Rotterdamu. Albina Grčić, pobjednica Dore 2021., predstavljat će Hrvatsku s pjesmom Tik-Tok koja dobro kotira na kladionicama. Dok nestrpljivo čekamo najpoznatije glazbeno natjecanje, Albina je fanovima priredila odlično iznenađenje za koje je dobila mnoge pohvale.

Čitajte i: Eurosong 2021. ipak će se održati ispred publike! No, za svakog tko želi gledati spektakl vrijedi posebno pravilo

Glazbenica je na svom Instagramu objavila obradu hit pjesme "Husavik" iz filma "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" koja je ove godine bila nominirana za Oscara za najbolju originalnu filmsku pjesmu. Iako su svi bili sigurni da će odnijeti pobjedu, preduhitrila ju je pjesma "Fight for You" iz filma "Juda i crni Mesija" koju izvodi pjevačica H.E.R.

Riječ je o komediji o Eurosongu u kojoj Will Farrell i Rachel McAdams glume islandske amaterske pjevače koji se bore s probitkom na glazbenu scenu i silno žele pobijediti na Eurosongu. Iako su na kraju diskvalificirani, borbenim duhom i ljubavlju prema svojoj domovini osvoje srca publike, a kod kuće ih dočekaju kao pobjednike.

Čitajte i: Upoznajte pobjednicu Dore! Obožava biti sa svojom bakom, studira povijest i engleski jezik, a voli nogometaša

Ova vrlo emotivna pjesma remek djelo je islandskog filmskog kompozitora Atlia Örvarssona, tekst su napisali Šveđani Fat Max Gsus i Rickard Göransson te Amerikanac Savan Kotecha, a u originalu je izvodi švedska pjevačica Molly Sandén.

Albina je za svoju obradu dobila mnoštvo pozitivnih komentara: "Ma bravo Albina", napisao joj je pobjednik Voicea Vinko Ćemeraš, dok joj je glazbenica Nika Turković poručila "Najdraža ti i najdraža pjesma".

Koja god verzija vam se više sviđa, neosporno je da ova pjesma izaziva najdublje emocije i prilično smo sigurni da bi pobijedila na pravom Eurosongu. Uživajte!

Linker
26. travanj 2024 01:36