Getty
Hit među svjetskim celebrityjima

Vrijeme je za neinvazivno pomlađivanje! Tretman koji je uzburkao beauty scenu

Jedna je od glavnih prednosti Ultherapyja je ta da nakon tretmana nema razdoblja oporavka. Tijekom tretmana primjenjuje se precizna ultrazvučna energija koja prodire do dubokih struktura kože, bez oštećivanja njenog površinskog sloja.

Kada je prije nešto više od dvije godine otvorio Polikliniku Duduković, dr. sc. Mladen Duduković imao je pred sobom poprilično grandiozan plan: pružiti klijentima tretmane neinvazivnog pomlađivanja koji će u potpunosti zadovoljiti sve njihove potrebe. U proljeće 2020. ta je anti-ageing priča zaokružena u velikom stilu, a kao točka na 'i' u polikliniku je stigao jedan od najpopularnijih uređaja za zatezanje kože – Ulthera.

Ekskluzivni tretman Ultherapy uveo je revoluciju u naše poimanje starenja, stoga ne čudi da je njegova popularnost među svjetskim celebrityjima iznimna. Kakve su to njegove supermoći zbog kojih žene ne prestaju zvati Polikliniku Duduković?

Uspješno tretira 'izdajnička' područja

Razlog popularnosti tog tretmana krije se u činjenici da jedini – i to na neinvazivan način – uspješno tretira područja koja poput pravih izdajica otkrivaju godine, a to su vrat i dekolte. Naime, zahvaljujući botoksu i filerima žene u svojih četrdesetima u licu često izgledaju mnogo mlađe nego što jesu, no sa znakovima starenja na vratu i dekolteu dosad se bilo jako teško 'boriti', piše magazin Appeal.

Zato i nije čudo da je dolazak Ultherapyja u Polikliniku Duduković uzburkao beauty scenu i oduševio žene 40+, koje ne žele radikalnu promjenu, ali žele čvrstu i zategnutu kožu, žele izgledati onako kako se i osjećaju – mlado. Na čemu se bazira tretman? Ultherapy – koji je u Americi od FDA (Američke agencije za hranu i lijekove) dobio certifikat kao jedina nekirurška metoda ultrazvučnog zatezanja kože – se bazira na ultrazvučnoj tehnologiji (HIFU) koja u tkivo prodire dublje nego bilo koji do sad dostupni neinvazivni tretman. Energija fokusiranog ultrazvuka isporučuje se na fasciju mišićno-aponeurotskog sloja lica i vrata (SMAS i platizma) te nakon završenog procesa neokolageneze dobivamo efekt zategnute i učvršćene kože.

Jedinstveni protokol pomlađivanja u Poliklinici Duduković

"Ulthera je uređaj koji zaokružuje cijelu našu priču o neinvazivnom pomlađivanju. Osigurava lifting bez dodavanja volumena, i ja bih svakoj ženi koja je kandidat za to preporučio tretman Ultherapy, a nakon toga napravio lifting filerima i eventualno nekim drugim zahvatom, poput primjerice konaca. I to bi bio jedinstveni protokol u Hrvatskoj jer mu se možete podvrgnuti samo u Poliklinici Duduković", otkrio nam je vlasnik poliklinike dr. sc. Mladen Duduković, renomirani zagrebački kirurg, koji naglašava da Ultheru smiju koristiti samo liječnici koji su, kao i on, prošli edukaciju.

Privatna fotografija
dr. sc. Mladen Duduković, plastični kirurg

"To je moćan i efikasan aparat, ali je potreban oprez i poznavanje anatomije da bi se izbjegle eventualne komplikacije. Ono što mene oduševljava je da Ulthera, za razliku od konkurentskih HIFU uređaja, ima ugrađenu linearnu UZV sondu s live prikazom struktura u koži koja se tretira pa je smanjena mogućnost ozljede neurovaskularnih struktura lica, nastavlja poznati kirurg. Ultherapy je, dakle, jedini uređaj za UZV lifting na svijetu koji pruža liječniku mogućnost da obavlja tretman na optimalnoj dubini te na optimalnoj temperaturi (60-70 stupnjeva celzijevih), koja je bitna za denaturaciju i poticaj sinteze vlastitog kolagena", objašnjava.

Razlog popularnosti Ultherapy tretmana krije se u činjenici da jedini – i to na neinvazivan način – uspješno tretira područja koja poput pravih izdajica otkrivaju godine, a to su vrat i dekolte.

Tko je idealni 'pacijent' za ovaj tretman? Definitivno osobe koje žele atraktivne rezultate, a pritom preferiraju neinvazivne metode pomlađivanja. Zato će se odličan efekt postići kod žena koje su još premlade za facelifting, a primijetile su znakove 'padanja' lica, poput naglašenih marionetskih i nazolabijalnih brazdi te općeg gubitka tonusa, ne samo na vratu i dokolteu, negoli i na dijelova tijela koje je teško tretirati filerima – poput nadlaktica i koljena. Idealni pacijenti su osobe kod kojih je primjetan problem opuštenosti kože, ali je ona još zadržala određeni stupanj elastičnosti.

S obzirom na to da Ultherapy nije ugodan postupak, prije tretmana pacijent će dobiti i analgetik, i anestetsku kremu. No, nakon što se nakon dva do tri mjeseca – koliko je potrebno da dođe do stvaranja novog kolagena – pojave, atraktivni će rezultati u zaborav otjerati svaku nelagodu. Također, kako se učinak boostanja kolagena nastavlja i do šest mjeseci nakon terapije, efekt traje oko 18 mjeseci, a tretman se ponavlja jednom godišnje ili svakih 18 mjeseci.

Čitajte i:

Najnježniji laser na svijetu! Namijenjen svima koji se boje igala i nemaju vremena za dug oporavak

Regenerativna medicina budućnosti! Vlastito masno tkivo u borbi protiv bora, ožiljaka...

Precizno oblikovanje linije s minimalnim vremenom oporavka: 'Bez znojenja do savršenog tijela'

Mladost iz vlastite krvi! Pomlađivanje krvnom plazmom bezbolno je i brzo rješenje

Neke žene su si učinile strahotu! 'Ljudi imaju nerealna očekivanja, a i podliježu pritisku okoline

Novi osmijeh za manje od 24 sata: Brza metoda koja učinkovito rješava nedostatak zubi

Tehnika koja se dugo čekala: Korigiranje estetskih nedostataka zuba bez prethodnog brušenja cakline'

Linker
19. travanj 2024 15:24