Getty Images
Samo prvoklasno

Više nije princ, ali se raskoši ne želi odreći tako lako: Harry je sve iznenadio ovim potezom

Većina članova kraljevske obitelji vlakom se vozi s običnim putnicima, no princ Harry se ovog puta odlučio na ekskluzivno putovanje koje si priušti samo kraljica.

Iako se odrekao kraljevske titule i svih pripadajućih počasti princ Harry vratio se i putuje Ujedinjenim Kraljevstvom u velikom stilu, on je za sebe i svoje tjelohranitelje rezervirao cijeli putnički vagon vlaka nakon to su se vraćali s njegove ekološke konferencije iz Edinburgha. Vagon je bio prvog razreda London North Eastern Railwaya.

Iz Buckinghamske palače odbili su komentirati Harryjev putni aranžman, ali izvor je otkrio da se inzistira na tome da regularno putuje vlakom s ostalim putnicima.

Ostatak obitelji također putuje vlakom

Ovakvo Harryjevo ponašanje na vlaku iz Škotske u londonsko željezničko središte King Cross u potpunoj je suprotnosti s ponašanjem ostalih pripadnika kraljevske obitelji, kad službeno putuju vlakom, pišu britanski mediji.

EDINBURGH, SCOTLAND - FEBRUARY 26: Prince Harry arrives at Waverley Station following attending a Travalyst event on February 26, in Edinburgh,Scotland (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Getty Images

Navode tako, da su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea ranije u veljači putovali vlakom do Medicinskog centra u Loughboroughu uz ostale putnike. Kraljica si ipak, zbog svog statusa, samo za sebe priušti mali prvoklasni putnički vagon, kad putuje vlakom do dvorca Sandringham.

Radni sastanak u Škotskoj

Harry je na put u Škotsku išao zbog radnog sastanka svog novog partnerstva Travalyst, koji surađuje s industrijskim čelnicima kako bi se ljudima olakšao pristup ekološkijim prijevoznim sredstvima.

Ova je inicijativa dočekana s pozitivnim reakcijama, nakon što se princ našao na rubu brojnih kritika zbog korištenja privatnog mlažnjaka za svoja putovanja.

Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 15:48