Promo
Dođite i uživajte!

Velvet je za Dan žena pripremio jedinstvenu filmsku poslasticu

Povodom Međunarodnog dana žena u poznatom zagrebačkom Cafe baru bit će specijalna projekcija jedinstvenog kratkog filma 'AMA'.

Zagrebački cafe bar galerija Velvet za Dan žena pripremio je nešto zaista posebno - projekciju kratkomestražnog filma "AMA", koji je režirala žena ronilac i podvodna filmašica Julie Gautier, koja je ujedno u glavnoj ulozi filma.

Film prati Julie Gautier kroz nekoliko neprekidnih minuta podvodne koreografije, graciozno izvedene u najdubljem svjetskom bazenu u blizini Venecije u Italiji. Plešući zadržava dah i koristi kontrolirane pokrete u vrtnji i klizanju kroz mirnu vodu, a s vremenom se izdiže do površine te pri tom ispušta jedan divovski mjehur zraka.

Promo

Film je nazvan po japanskoj riječi "žena mora", što je ujedno i naziv za tradicionalne japanske sakupljače školjki. Film je metafora za ujedinjene žene te istovremeno predstavlja vezu koja povezuje žene diljem svijeta.

Gautier i njen suprug, svjetski prvak u dubinskom ronjenju Guillaume Néry, zajedno su radili na glazbenom spotu Beyoncé i Arrow Benjamina iz 2015. godine – Runnin, a surađivali su i na podvodnoj filmskoj kampanji pod nazivom Les Films Engloutis.

"Za mene je ovaj film način da kažem: Niste same", rekla je Gautier, "otvorite se drugima, razgovarajte o svojim patnjama i svojim radostima."

"Velika nam je čast organizirati specijalnu projekciju kratkog filma AMA, kojim ćemo ujedno i proslaviti Međunarodni dan žena, i to upravo u ovom čarobnom zagrebačkom kutku – Velvetu, čiji će se interijer odlično nadovezati na našu umjetničku priču. Također, čast mi je što sam na projektu surađivala sa ženom izvanredne karijere u podvodnoj kinematografiji i plesačicom, Julie Gautier'', izjavila je Miranda Vukasović.

Promo

Miranda Vukasović je skladateljica, izvođač, vizualna umjetnica i dizajnerica koja dolazi iz Hrvatske. Miranda Vukasović + THE RADIANCE osnovana 2015. godine u Pekingu, oni su eksperimentalna skupina glazbenika koja kombinira istočnu i zapadnu glazbu, stvaraju glazbu kroz kaleidoskop krhkih emocija, uključujući umjetničke i vizualne projekte u svoje izvedbe.

Radila je i na glazbenom djelu za AMA koji je također povezan s njenim novim albumom THE TEMPLE. U toj suradnji koriste se snimke iz TEMPLE, a ugradili su i dodatne melodije koje su snimali u HGZ-u sa solo violinisticom Vlastom Crnogorac.

Promo
Skladateljica, izvođač, vizualna umjetnica i dizajnerica Miranda Vukasović.

THE TEMPLE je transcendentni EP koji briše liniju moderne klasične i elektronske glazbe. Njihova talentirana skupina sastoji se od 30 svjetskih glazbenika (uključujući gudače, zbor i tradicionalne kineske instrumente).

Album THE TEMPLE sniman je u 600 godina starom hramu u Pekingu, a ostvarene su i brojne međunarodne suradnje, poput one s Grammy nagrađenim producentom Jeff Bovom (Celine Dione) te Ned Douglasom (Stevie Nicks, Mick Jagger).

Linker
09. travanj 2024 08:16