CROPIX
Tužna vijest

Umro je hrvatski glumac Božidar Alić, otišao je nakon teške bolesti

Glumac rođen u Zagrebu iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu i malenog sina.

Noćas je, nakon teške bolesti, preminuo hrvatski glumac Božidar Alić. Otišao je u 65. godini života.

Božidar Alić rođen je u Zagrebu 24. prosinca 1954. godine, u glavnom gradu se školovao i upisao Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu. Karijeru je počeo debitantskom ulogom u filmu "Akcijski stadion" 1977. godine, a potom je krenuo put ispunjen brojnim filmovima i kazališnim predstavama. Iza njega je ostao veliki glumački staž, nitko mu talent niti postignuća nije mogao osporiti. Nažalost, svojim političkim istupima bacio je sjenu na sve ono veliko što je tijekom dugogodišnje karijere napravio.

Zagreb, 120218.
Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebacke zupanije organizirala je prosvjedni skup zbog dolaska srbijanskog predsjednika  Aleksandra Vucica u Hrvatsku.
Na fotografiji: glumac  Bozidar Alic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX
Božidar Alić

Kontroverznim stavovima otišao je u ekstreme i bacio sjenu na svoju glumačku veličinu

Poznat je bio po domoljubnim stavovima koji su otišli u ekstreme. Izjave i performansi smjestili su ga među najkontroverznije osobe društvene scene u Hrvatskoj, no on se nije ograđivao, dapače.

U žižu javnosti vratio se 12. siječnja 2015. godine kada je u govoru podržao Kolindu Grabar-Kitarović. "Dobro večer, Hrvatice i Hrvati. Moja potpora gospođi Kolindi Grabar-Kitarović jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar-Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli", poručio je u izjavi za HRT iz izbornog stožera novoizabrane hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović.

bozidar alic zagreb 17092007 foto posavec
gloria 663
Ivan Posavec / Hanza Media
Božidar Alić

Posljednje godine života proveo je u ulozi kontroverznog šovinista, javni istupi koje je imao uglavnom su kod većine izazivali šok i zgražanje.

Ljudi bliski Aliću opisivali su ga ekscentrikom s kojim je teško surađivati, a ni on nije bježao od takvih svojih osobina. Živio je dugo životom boema, nekada je noći provodio u avanturama gradom. O tome svjedoči i izjava koju je svojedobno dao na HRT-u. "Imao sam pijanstava u svom životu, da se nisam sjećao po dva, tri dana što sam činio ili počinio. I da sam se bojao jesam li nekog ubio ili oplodio", rekao je Alić.

Zagreb, 200713.
Hotel Westin.
U hotelu Westin odrzala se osnivacka skupstina politicke stranke Hrvatska zora stranka naroda. Za predsjednika stranke izabran je nekadasnji HDZ-ovac Milan Kujundzic.
Na fotografiji: Bozidar i Sanda Alic.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Simunovic / CROPIX
Božidar i Sanda Alić

Iza njega ostala tugujuća obitelj

Gradio je i time imidž najkontroverznije osobe hrvatske društvene i političke scene, briljantan glumac koji je ostavljao dojam čovjeka koji se izgubio.

Privatni život obilježila mu je supruga Sanda, inače medicinska sestra s kojom je Alić dobio sina. Kada mu se dijete rodilo rekao je da je to prvi put da mu nedostaje riječi.

Sa Sandom Alić bio je u vezi od 2006. godine, zaručili su se nakon prvog izlaska, a vjenčali su se u društvu dvadesetak najbližih uzvanika godinu dana kasnije.

Ponos Ratkajevih
dvorac Miljana
snimio: Petar JURICA
Bozidar Alic
Petar Jurica / Hanza Media
Božidar Alić

Pročitajte i:

Linker
02. travanj 2024 06:30