Getty Images/iStockphoto
Akcija #recimoimhvala

Slatkopedija će u suradnji sa slastičarnicama zasladiti vjenčanje djelatnicama hitnih službi

Jedini hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo, pokrenuo je akciju #recimoimhvala, u sklopu koje će, u suradnji s hrvatskim slastičarnicama, djelatnicama hitnih službi koje se planiraju vjenčati do kraja ove godine, darovati svadbenu tortu.

Situacija u kojoj se nalazimo ne daje nam puno razloga za optimizam i vedrinu, a loše vijesti koje svakodnevno primamo svakako doprinose negativnom raspoloženju.

Naš poklon vama: Besplatno čitajte novo digitalno izdanje Gloria delicija!

Međutim, u danima kad se borimo za zdravlje cijele nacije i živote svih nas, u prvi su plan, potpuno zasluženo, stavljeni medicinski radnici i drugi iz hitnih služba - oni koji nesebično daju svoje stručno znanje, radeći često prekovremeno, dajući sve od sebe kako bi spasili što više života.

Stoga su s portala Slatkopedija, jedinog hrvatskog novinarskog portala specijaliziranog za slastice i slastičarstvo, odlučili, po uzoru na predivnu priču o inicijativi #PerDireGrazie, u suradnji s brojnim hrvatskim slastičarnicama, prirediti ženama koje se ovih dana bore za sve nas, jedno lijepo iznenađenje kao znak zahvale.

Cilj im je nagraditi liječnice i medicinske sestre, ali i magistre farmacije i farmaceutske tehničarke te žene vastrogasce i policajke koje će u ovoj, 2020. godini, sklopiti brak - svadbenom tortom.

Privatna arhiva
Kate Bošković, urednica portala na ideju je došla prateći talijanske medije i inicijative.

"Naša je svakodnevica, zahvaljujući temama o kojima pišemo, i dalje slatka unatoč gorkoj situaciji u kojoj smo se našli i koja nedvojbeno utječe i na hrvatske slastičare i druge iz najslađe industrije. No, kao i svaki put do sada, teška situacija otkrila je divne ljude i divne priče. Takva je i priča #PerDireGrazie koja nam stiže iz Italije, a koja nas je inspirirala da pokrenemo nešto slično u Hrvatskoj" priča urednica portala i pokretačica ove akcije, Kate Bošković.

Imamo recept za najpoznatije zagorske štrukle - ovako to rade u zagrebačkoj Esplanadi

Stoga su pozvali hrvatske slastičarnice da se pridruže njihovoj inicijativi #recimoimhvala i da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju svadbenu tortu za naše junakinje koje sada čine sve kako bi se život što prije vratio u normalu.

S portala Slatkopedija poručuju: "Kada sve ovo prođe, kada korona nestane s naslovnica naših novina, a dječji smijeh se vrati u parkove i na ulice naših gradova, nemojmo zaboraviti one koji su nesebično dali sve od sebe kako bi ova kriza što brže prošla - #recimoimhvala i vratimo osmijeh na lice onima koji sada vraćaju zdravlje na naše ulice."

"Vjerujemo u ljepšu budućnost, u budućnost u kojoj više neće biti korone, ograničenja kretanja ni otkazivanja životnih planova, među kojima su i svadbe. Vjerujemo u budućnost u kojoj će naše medicinske sestre, policajke, liječnice i ostale iz hitnih službi s osmijehom slaviti svoje vjenčanje, sladeći se pritom tortom koju im je, u sklopu naše akcije #recimoimhvala, darovala neka od naših slastičarnica" optimistično završava Kate Bošković.

ČITAJTE I:

Zaboravite sve druge: Ovo je recept za legendarne krafne slastičarnice Jakšić po tradiciji dugoj 84 godine

VIDEO Pekli smo fritule kod Danijele Dvornik: S nama je podijelila tajni recept

Matejka Buča ima kuharicu s odličnim idejama za ručak: Otkrila nam je recept za savršene njoke!

Super zdravi doručak iz kuhinje Meghan Markle: brz, jednostavan i prepun vitamina

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
14. kolovoz 2022 10:48