CROPIX
velika čast

Rade Šerbedžija slavi i u teškim vremenima: 'Počašćen sam nagradom na najblistavijem festivalu'

Dramski umjetnik Rade Šerbedžija te trubljač i skladatelj Petar Obradović dobitnici su nagrade 'Orlando', koju je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara dodijelio HRT 'u atriju dubrovačke palače Sponza.

Glumac Rade Šerbedžija nagrađen je za ulogu Georgea u predstavi "Tko se boji Virginije Woolf" Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, dok je Petar Obradović nagradu zaslužio za glazbena djela izvedena u tri prilike na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama.

"Počašćen sam nagradom na najblistavijem festivalu, možda i na svijetu. Sjećam se svih velikih dramskih i svjetskih glazbenih umjetnika koji su prošli ovom blistavom scenom. Kazalište je kolektivna umjetnost pa ova nagrada jednako pripada mojoj Katarini Bistrović, kao i svima koji su pomogli ostvarenju predstave. ", istaknuo je Šerbedžija.

Mali Brijun, 150820.
Premijera monodrame Moj obracun s njima Miroslava Krleze u izvedbi Rade Serbedzije. U drugom dijelu predstave Rada je zapjevao uz Zapadni kolodvor bend.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX
Rade je nedavno napravio koncert za pamćenje na Malom Brijunu...

Čestitam i vodstvu Dubrovačkih ljetnih igara i ministrici Obuljen Koržinek da ovu svijetlu točku održe i u teškim vremenima...

"Zahvaljujem na nagradi koja me čini posebno sretnim i zadovoljnim, a zadovoljstvo raste spoznajom da u ovom nisam bio sam te da nagradu ne bih dobio da nisam bio okružen sjajnim glazbenicima Trio Eusebius, Kvartet Papandopulo i glazbeni ansambl Dubrovnik na glazbenoj hridi. Radujem se budućim glazbenim okupljanjima", poručio je Obradović.

Dodijeljena je i Grand Prix nagrada "Orlando", za osobit doprinos ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj ili više festivalskih godina, a dobio ju je Dubrovački simfonijski orkestar.

Livio Andrijić
Rade Šerbedžija oduševio je pjesmom na slavlju 25. rođendana časopisa Gloria

Uz nagrađene, okupljenima se obratio i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je peteročlano Vijeće nagrade. Nagrada "Orlando" ustanovljena je 1976. godine. Do 1991. godine pokrovitelj je bio informativno-politički mjesečnik "Izbor", a pokroviteljstvo je 1992. godine preuzela Hrvatska radiotelevizija (HRT). Nagrada "Orlando", rad Ivice Propadala, u obliku je statue, replike Orlandova stupa.

Čitajte i:

Rade Šerbedžija slavi: Brojni glazbeni gosti okupljaju se na Malom Brijunu njemu u čast

Rade Šerbedžija iznenadio svoje obožavatelje i priznao da bolno žudi za svojom Lenkom

Rade Šerbedžija potpuno se preporodio zbog ajurvede: 'Mnoge stvari radim lakše nego prije'

Linker
04. prosinac 2022 17:34