Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia
Kraj sudske sage

Paprena kazna: Bar Rafaeli osuđena je za utaju poreza, a njena mama prošla je još gore

Izraelsko pravosuđe osudilo je slavnu manekenku na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza.

Izraelski top-model Bar Rafaeli koju na Instagramu prati tri milijuna ljudi, nakon višegodišnjeg sudskog procesa osuđena je za utaju poreza. To je već druga nepovoljna presuda za ovu slavnu manekenku i bivšu djevojku Leonarda DiCaprija, nakon što je 20. srpnja osuđena i zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze.

Nekadašnja Victorijina anđelica, a sada poduzetnica, nagodila se i izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu kazne od 2,5 milijuna šekela, ili 610.000 eura, kao naknadu za zaostali porez. Taj je sporazum potvrdio i sud Tel Aviva.

Prema tamošnjem zakonu izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

Mama dobila veću kaznu

Manekenkina majka, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjeseci društveno korisnog rada i globu od 2,5 milijuna šekela, uz plaćanje zaostalog poreza.

Njezina majka išla je toliko daleko da je pokušala 'spasiti' svoju kćer i prikriti njezin angažman u poslovanju s nekretninama u Izraelu, dajući lažne informacije vlastima i zato je dobila težu kaznu.

Bar će započeti radom za opće dobro 21. rujna. Budući da je višegodišnja sudska saga konačno privedena kraju, Bar će se, nakon što završi rad za opće dobro moći u potpunosti posvetiti svojoj mnogobrojnoj obitelji.

Početkom godine rodila je svoje treće dijete koje je dobila s biznismenom Adijem Ezrom. Manekenka i poduzetnik vjenčali su se 2015. godine u Izraelu. U kolovozu 2016. postali su roditelji djevojčice Liv, a kćer Elle rodila se u listopadu 2017. godine, a početkom ove godine prinova obitelji je sin David.

Pročitajte i:

Ljepotica u problemima: Ona će se izvući iz zatvorske kazne, a mama joj je izvukla deblji kraj

Prekrasna trudnica istinski uživa u blaženom stanju

Otputovali u Pariz: Financijski problemi ne mogu ništa ovom slavnom paru

Poznata manekenka Bar Refaeli osuđena za poreznu utaju, mora vratiti sve do zadnje lipe

Linker
19. travanj 2024 10:54