CROPIX
Povezivanje u kritičnim vremenima

Novi projekt MSU-a potaknut će nov način komuniciranja među ljubiteljima umjetnosti

Projekt Muzeja suvremene umjetnosti "FB for your thoughts / FB misao na dan“ okupit će umjetnike koji će govoriti kako se nose s aktualnom situacijom kojom su, zbog specifičnosti svog posla, osobito pogođeni.

"U ovim izazovnim vremenima koja nepovratno mijenjaju naš svijet i sve ono što smo uzimali zdravo za gotovo, samo zajedničkim snagama, međusobnim razumijevanjem i podrškom možemo pronaći način kako da prebrodimo krizu čije će posljedice ostaviti traga na svima nama", kažu iz MSU-a.

Kažu da su, s obzirom na to da je Muzej već tjednima zatvoren "kao prostor u kojem mogu podijeliti svoja razmišljanja ili svoju tišinu", odabrali Facebook putem kojega se većina informira i koristi ju za razmjenu misli, komentara i ideja.

"Iznimno nam je drago da se većina umjetnica i umjetnika kojima smo se za sada obratili odazvala i pristala sudjelovati, a cilj je uključiti i objediniti što više osoba u ovom projektu stvarajući novi način komuniciranja i povezivanja u vremenima kada smo prisilno razdvojeni", dodaju.

Umjetnici će govoriti o tome kako izgleda njihova svakodnevnica, o čemu razmišljaju i na koje se sve načine nose s ovom trenutnom situacijom, kako podnose izolaciju, neizvjesnost, koje su njihove brige, strepnje, radosti, što ih tješi, ali i inspirira da nastave stvarati.

Druženje kroz virtualni program

MSU komunikaciju s publikom nastavlja i putem virtualnog programa MSU NON STOP (#MSUnonStop), na Facebooku, Instagramu i YouTubeu.

Među ostalim, predstavit će se skulptura Vjenceslava Richtera "Nada", radovi Williama Anthonya, njujorškog umjetnika hrvatskog podrijetla, čije je crteže naručivao Andy Warhol za svoj časopis "Interview", rad Sanje Iveković o obiteljskom nasilju.

Iz Zbirke marginalne umjetnosti predstavit će se djelo umjetnika Stjepana Bukovine "Prvi ljudi Božica i Tom", nastalo iz umjetnikovih razmišljanja o postanku svijeta, a na kraju tjedna, kroz fotografski opus jednog od najvećih hrvatskih fotografa Toše Dabca, MSU donosi fotografski kviz i vodi posjetitelje u šetnju kroz prošlost po Istri i duž obale.

MSU kino, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućava vam online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca.

Čitajte i:

Linker
15. siječanj 2023 00:03