Schumacher je sa suprugom Corinnom u braku dugi niz godina.
 AGENCY PEOPLE IMAGE / Sipa Press / Profimedia
Liječnik se oglasio

Nova nada za Michaela Schumachera? Podvrgnut će ga teškoj operaciji? Sve je obavijeno velom tajne

Francuski liječnik Philippe Menasché u timu je koji se brine o kompliciranom oporavku Michaela Schumachera. Najavljuje se da će Phillipe izvesti složeni zahvat kojim bi matičnim stanicama pokušao oporaviti Michaelov mozak i živčani sustav. Sam liječnik o tome se nije oglašavao.

Michael Schumacher uskoro će se podvrgnuti još jednoj terapiji matičnim stanicama, kojom će se regenerirati njegov živčani sustav, sve kako bi se učinio još jedan važan korak prema oporavku. Vijesti su to koje su prenijeli francuski, njemački, talijanski i britanski mediji. Francuski kardiolog Philippe Menasché, koji je već operirao legendu Formule I i u timu je liječnika koji brinu o njegovom zdravlju, navodno planira na Michaelu izvesti pionirsku operaciju srca. Francuska novina Le Dauphine donosi priču o operaciji i tvrdi da će se ona izvesti kroz par dana.

28.JAN.2013 - SWITZERLAND
LEGENDARY FORMULA ONE DRIVER MICHAEL SCHUMACHER AND WIFE CORINNA ENJOY A ROMANTIC SKIING BREAK IN ST MORITZ IN SWITZERLAND!
**NOT AVAILABLE FOR ITALY AND NO WEB USAGE**,Image: 152841281, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE CREDIT AS PER BYLINE
*UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE 020 8370 0291 & +1 310 600 4723*, Model Release: no, Credit line: VFXMP / Backgrid UK / Profimedia
VFXMP / Backgrid UK / Profimedia
Michael Schumacher sa suprugom Corinnom obožavao je odlaziti na skijanje.

Kobna nesreća u Francuskoj u trenu je prekinula Michaelov dotadašnji život.

Da podsjetimo, 2013. godine Michael Schumacher pretrpio je iznimno teške ozljede glave nakon što je na skijanju doživio stravičnu nesreću. Otad se oporavlja u tajnosti, o njegovom stanju informacije cure na kapaljku, no zna se da ga trenutno u njegovom domu u Švicarskoj liječi tim liječnika. Unatoč svemu što nastoje napraviti za njega, talijanski neurokirurg Nicola Accari za tamošnje medije tvrdi da Schumacher boluje od osteoporoze i atrofije mišića, sve zbog nekretanja, nakon nesreće ostao je prikovan uz krevet te dodaje da je njegovo stanje teško. "Cilj je regenerirati njegov živčani sustav", rekao je o spomenutoj terapiji matičnim stanicama.

Michael Schumacher (D), Scuderia Ferrari and wife Corinna.
Magny-Cours, France,Image: 181023376, License: Rights-managed, Restrictions: © 2003 MANDATORY CREDIT: WORLD RACING IMAGES. ALL RIGHTS RESERVED: WWW.WORLDRACINGIMAGES.COM, Model Release: no, Credit line: Jad Sherif / MAXPPP / Profimedia
Jad Sherif / MAXPPP / Profimedia
Corinna Schumacher ne gubi nadu da će vratiti svog supruga, s kojim je dugi niz godina provela u sretnom braku, prateći sve njegove sportske uspjehe.

Zahtjevna operacija kojom se regenerira oštećeni dio organizma

Iako se ne zna puno o metodi kojom će operirati legendarnog sportaša, španjolski mediji pišu o Menascheovoj metodi - prenošenju matičnih stanica koje se u osnovi uzimaju iz jednog dijela tijela i prenose na drugi, koji u tom trenutku zahtjeva liječenje. Sve to radi se kako bi se oporavilo oštećeno tkivo. U ovom slučaju navodno bi se radilo o procesu prijenosa matičnih stanica sa srca na mozak. Ovo nije prva terapija matičnim stanicama kojoj se Schumacher podvrgnuo. Prva operacija tog tipa izvršena mu je u rujnu 2019. u Parizu.

Michael je pri svijesti.

Cijeli zahvat obavijen je velom tajne, naime, službeno je poznato tek da francuski liječnik radi operacije ovog tipa na srcu. Sam liječnik rekao je svojedobno da ne može učiniti čudo, a tada je progovorio o Schumacherovom zdravstvenom stanju, davši nadu njegovim obožavateljima diljem svijeta. "Da, ja vodim njegovo liječenje i uvjeravam vas da je pri svijest", rekao je Philippe Menasché. Inače, matične stanice pokazale su se kao moguća efikasna terapija pri regeneraciji mozga, odnosno njegovih živčanih stanica.

Čitajte i:

Michael Schumacher je bolje: Nakon tretmana u Francuskoj otkriveno da je pri svijes

Corinna Schumacher: sve je u njenim rukama

Michael Schumacher u komi nakon pada na skijalištu

Linker
18. travanj 2024 14:14