Getty Images
Posljednji ispraćaj

Nije mogao skriti tugu, a i Melaniji je bilo teško: Trump se zauvijek oprostio od mlađeg brata

Aktualni američki predsjednik u krugu svoje obitelji ispratio je u vječna počivališta svog mlađeg brata Roberta, koji je proteklog vikenda preminuo u New Yorku.

Iako se spekuliralo hoće li američki predsjednik Donald Trump (74) prisustvovati pogrebu svog mlađeg brata, ceremonijom posljednjeg ispraćaja u Istočnom krilu Bijele kuće zatvorio je usta svima onima koji su mislili da je bezdušan, hladan i sebičan.

WASHINGTON, DC - AUGUST 21: U.S. President Donald Trump (R) and First Lady Melania Trump follow his brother Robert Trump’s casket out of the White House following his funeral service on August 21, 2020 in Washington, DC. Robert Trump passed away on August 15 at the age of 71. In a statement, President Trump wrote, “He was not just my brother, he was my best friend.
Getty Images
Za Roberta je Trump rekao: "On nije bio samo moj brat, on je bio i moj najbolji prijatelj".

Ouch, kakav udarac! Dok Trump oplakuje brata, sestra nema milosti: 'On laže, ne čita, okrutan je'

U petak u poslijepodnevnim satima, u krugu obitelji i nekoliko probranih gostiju, stariji se brat, kako i priliči, oprostio od mlađeg - Roberta Trumpa (71).

Vidno pogođen, baš kao i njegova supruga Melania Trump, predsjednik nije mogao sakriti koliko mu je teško. Dok su iznosili lijes iz Istočnog krila, Trump je glavu držao visoko upirući pogled u nebo, kao da traži pomoć kako ne bi pustio suzu.

Cijelo to vrijeme njegova ga je supruga držala čvrsto za ruku pružajući mu podršku u tim tužnim trenucima.

Dužnosnik Bijele kuće za CNN je potvrdio kako će troškove svih usluga predsjednik podmiriti iz vlastitog džepa. Kada je u ponedjeljak o svojoj odluci da će ceremoniju za svog brata održati u Bijeloj kući obavijesti javnost, Trump je rekao: "Mislim da bi bio počašćen. On je jako volio našu zemlju i bio je jako ponosan na ono što radimo za našu zemlju."

WASHINGTON, DC - AUGUST 21: U.S. President Donald Trump (L) and First Lady Melania Trump are joined by members of the Trump family as Robert Trump’s casket is loaded into a hearse at the North Portico of the White House following his funeral service on August 21, 2020 in Washington, DC. Robert Trump passed away on August 15 at the age of 71. In a statement, President Trump wrote, “He was not just my brother, he was my best friend.
Getty Images
Na ceremonije je uz obitelj Trump prisustvovalo tek nekoliko odabranih ljudi.

Donald Trump shrvan od boli: 'Nije umro samo moj brat, umro je i moj najbolji prijatelj'

Podsjetimo, Robert Trump umro je u subotu u njujorškoj bolnici. Detalji o njegovoj bolesti nisu objavljeni, no poznato je da je bolovao posljednjih nekoliko mjeseci. Kada je doznao za smrt svog tri godine mlađeg brata, Donald je rekao: "Teškim srcem dijelim da je moj divni brat Robert mirno preminuo večeras. On nije bio samo moj brat, bio je i moj najbolji prijatelj. Jako će mu nedostajati, ali opet ćemo se sresti. Sjećanje na njega živjet će u mom srcu zauvijek. Roberte, volim te. Počivaj u miru".

Inače, vrlo je neobično da se posljednji ispraćaj održava u Bijeloj kući, točnije u Istočnom krilu, osim kad je riječ o predsjedniku SAD-a. Međutim, postoje presedani. Godine 1890. predsjednik Benjamin Harrison odlučio je održati ceremoniju posljednjeg ispraćaja za suprugu i kćer Benjamina Tracyja, svog tajnika u Mornarici, koje su stradale u požaru. A 1936. godine, predsjednik Franklin D. Roosevelt tamo je održao pogrebnu ceremoniju za svog dugogodišnjeg političkog savjetnika i bliskog prijatelja Louisa Howea.

Također, tijelo pokojnog predsjednika Abrahama Lincolna ležalo je u Istočnom krilu Bijele kuće 1865., a tri godine prije sprovod njegova 11-godišnjeg sina Willieja upriličen je na istom mjestu. U recentnijoj povijesti, 1963., u Istočnom je krilu ležalo tijelo John F. Kennedyja, a prvi predsjednici čiji su se pogrebi održali u ovom dijelu Bijele kuće bili su oni Williama Harrisona 1841. te Zacharyja Taylora 1850. godine.

ČITAJTE I:

Trump protiv TikToka: Hoće li predsjednik Amerike uspjeti zabraniti mrežu na kojoj plešu milijuni?

Nakon kritika Michelle Obame, Trump nije ostao dužan: Uslijedila je žestoka svađa bez rukavica

Bill Clinton opet pod povećalom: Prijateljstvo s Epsteinom ozbiljno bi mu moglo naštetiti

Trend koji je donijela Melania Trump! Senzualni i zavodljivi pogled nikad nije bio toliko 'in'

Linker
19. travanj 2024 13:10