Getty Images
Brak preko video linka

Ljubav u doba korone: U ovoj je zemlji upravo pokrenuta usluga vjenčanja putem interneta

Svi zaručeni parovi, koji se žele vjenčati usprkos pandemiji koronavirusa, mogu poslati dokumente na posebnu internetsku stranicu, zatim slijedi ceremonija koja će se održati putem video linka.

Da ova teška vremena nikome nisu laka, to već svi znamo, pogotovo je nezgodno ako ste za ovaj period planirali vjenčanje. Dok mladenci diljem svijet aodgađaju svoje najveće veselje, oni koji su planirali svadbu u kasnijim mjesecima - također su na sto muka. Odgoditi, otkazati slavlje, vjenčati se samo u najužem krugu, ili nadati se najboljem.

Pa ipak sigurno postoje i oni koji bi htjeli sklopiti brak i bez slavlja i okupljanja, takvim svojim mladencima Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) izašli su u susret i pokrenuli internetsku uslugu sklapanja braka.

Svi zaručeni parovi, u toj većinski muslimanskoj zemlji, koji se žele vjenčati usprkos pandemiji koronavirusa mogu poslati dokumente potrebne za evidenciju braka na posebnu internetsku stranicu koju je pokrenulo tamonje Ministarstvo pravosuđa, zaduženo za registraciju brakova.

Ceremonija uz pomoć video linka

U sklopu nove usluge budući supružnici su pozvani da izaberu svećenika sa službeno odobrenog popisa. Po odobrenju dokumenata određuje se datum virtualne ceremonije putem video linka, tijekom koje svećenik od para traži digitalni potpis, a potom izdaje digitalni dokument o sklapanju braka.

Instagram

Nakon ceremonije slijedi slanje sporazuma o sklopljenom braku e-mailom na pregled vjerskome sudu, a nakon toga se odobrene kopije sporazuma na isti način šalju vjenčanom paru. Svrha digitalne usluge sklapanja braka je zaštititi javno zdravlje i olakšati pristup pravnim procedurama u skladu s aktualnim okolnostima, prenosi WAM, službena novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zaštita zdravlja

U toj su državi dosad evidentirana 4123 slučaja zaraze koronavirusom i 22 smrtna ishoda. Pandemija je primorala ovu zaljevsku zemlju da ponudi brojne javne usluge putem interneta.

U uobičajenim okolnostima brak muslimanskih vjernika obavlja svećenik kojega imenuje vlada. Običaj je da se ceremonija s velikim brojem uzvanika održi u dvorani za svadbe ili u mladenkinu domu.

Porčitajte i:

Za svaku mladenku: Kratki vodič kroz najnovije modele Sposa vjenčanica

Čak 13 domaćih svadbi obilježilo je godinu! Čijoj vjenčanici smo se najviše divili?

Sve za mladence: Kako do vjenčanja iz snova

Linker
19. travanj 2024 00:46