Jake snage voditelja emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' koja kreće s programom u 6 i 30 minuta
 Neja Markicevic / Cropix
u ranu zoru

Kad se budi Doris Pinčić? Emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' nikad nije imala raniji termin

Najdugovječnija emisija HRT-a od danas kreće s ranijim terminom emitiranja, a mnogi se gledatelji ne mogu pomiriti s naglom promjenom jer se time narušava njihova dosadašnja rutina.

"S vama od 6:30 svakog dana od ponedjeljka do petka. Subotom i dalje od 9:30 h", stoji na Facebook stranici omiljene HRT-ove emisije "Dobro jutro, Hrvatska" nakon što je danas startala jesenska televizijska shema.

Voditelji moraju biti u studiju i prije šest sati ujutro. Novosti u programu putem Facebooka najavio je Ognjen Golubić koji je šetao studijem u 6:15 i gledatelje upoznavao s promjenom, dok je Doris Pinčić Rogoznica dobacila da doručak jede u pauzi dok traju vijesti.

Emisija"Dobro jutro, Hrvatska" u travnju je proslavila 28. rođendan uz voditeljski par - Doris Pinčić i Ognjen Golubićem. Tada se u emisiju javila Željka Fattorini koja je ispričala kako je dolazila prva u šminku, a sadašnjim voditeljima je savjetovala da govore sporije te da nabave ugodnije stolice.

Doris Pinčić Rogoznica emisiji se priključila krajem siječnja nakon šest godina rada na RTL televiziji.

"Vjerujem da sreća prati hrabre, i da ponekad treba izaći malo i iz tzv. zone komfora, te ispitati svoje granice i mogućnosti, pa sam stoga rado prihvatila novi izazov i ponudu koja mi je stigla s Prisavlja. HRT kao javni servis po mom mišljenju nudi vrtlog mogućnosti za stjecanje novih iskustava i veselim se svemu što je pred nama. A nadam se, najviše na dobrobit naše publike', izjavila je Doris kad je prelazila na novi posao.

Prvo izdanje ove jutarnje mozaične emisije emitirano je 27. travnja 1992. godine, a vodili su je Marija Nemčić i Ivica Zadro. Tijekom godina emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" vodili su, među ostalima, poznata televizijska lica Helga Vlahović Brnobić, Željka Fattorini, Oliver Mlakar, Denis Latin, Vedrana Međimorec, Ana Brbora-Hum, Mario Sedmak, Barbara Kolar, Melita Hrengek, Mirna Berend, Duško Ćurlić, Mila Horvat i mnogi drugi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Arhiva HRT-a
Voditeljski par Davor Meštrović i Mila Horvat...

Arhiva HRT-a
Drago Celizić i Željka Fatorini okušali su se i u kuhinji pred kamerama...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hrt
Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska

Tajna njezine dugovječnosti smatraju urednici na Prisavlju je u bavljenju stvarnim životnim temama građana, od malih do ozbiljnih. Osim novinara, voditelja i urednika emisiju ostvaruje velik broj ljudi – od redatelja, kamermana, šminkera, kostimografa do organizatora koji rade odgovorne poslove kako bi svakoga dana proizveli zahtjevnu višesatnu emisiju uživo.

Čitajte i:

Kako je skromna ribareva kći postala voditeljska elita Hrvatske? Na tom putu pomogla joj je baš ova žena

Davor Meštrović: 'Iskoristili su me za lažnu reklamu, što je u glavi osobe koja je to smislila!?'

Željka Fattorini još uvijek nosi 'slonića': Doris Pinčić jedna njezina rečenica donijela je ogromni pritisak

Poznata voditeljica blista na svom radnom mjestu u cik zore: Ova fit trudnica ne skida osmijeh

Linker
25. travanj 2024 16:22