John Pavlish
Snažne žene, snažna poruka

John Pavlish predstavio virtualnu izložbu u kojoj glavnu ulogu igra 11 poznatih glumica

Novo vrijeme pred umjetnike postavlja nove izazove pa se sada čak i snimanja obavljaju beskontaktno. Večeras je tako otvorena virtualna izložba pod nazivom ‘Faces, Places, Spaces’.

Fotograf John Pavlish snimio je 11 hrvatskih glumica pomoću web kamere i tako zabilježio njihove emocije u ovim izazovnim vremenima. Sve su snimljene u domu glumica, osim Ive Mihalić, koja je snimljena na terasi apartmana u Dramlju i Nataše Janjić Medančić, koja je u petom mjesecu trudnoće nakon potresa u Zagrebu sa suprugom, ortopedom Nenadom Medančićem, i jednogodišnjim sinom Tonijem napustila njihov teško oštećeni dom.

John Pavlish
Nataša Janjić Medančić snimljena putem web kamere.

- Fotografija je nastala u sobi u kojoj trenutačno boravim. Izolacija i distanciranje još su na snazi, što nam ne dopušta nikakve planove. S trudnoćom je zasad sve u redu, čekam trenutak kad ću moći na preglede. Trenutačno se ne usudim izlagati, no one najvažnije kontrole su iza mene pa sam strpljiva i relativno smirena - rekla je za magazin Gloria glumica Nataša Janjić Medančić.

Pored njih, poznati domaći fotograf ovjekovječio je i ove glumice - Ivanu Roščić, Juditu Franković, Leonu Paraminski, Bojanu Gregorić Vejzović, Petru Kurtelu, Jelenu Veljaču, Taru Taler, Lanu Barić i Tena Nemet Brankov.

Dugo planirani projekt

Ovu virtualnu i zapravo eksperimentalnu izložbu pod nazivom "Faces, Places, Spaces" organizirala je zagrebačka PR agencije PRiredba, a mogla se pogledati večeras preko Zooma. Više od 50 okupljenih oko računala ili mobilnih uređaja u svojim domovima pratili su ovaj jedinstveni događaj.

Sreenshot
Autor izložbe John Pavlish.

Okupili su se tako na istom virtualnom mjestu organizatori, autor izložbe, glumice koje je fotografirao, novinari, urednici, ali i ljubitelji fotografije.

"Već dugo ovako nešto imam na pameti, u planu, negdje spremljeno u ladici i nisam nikad mislio da će ovo biti jedini način da to napokon i organiziram. Za mene je ova izolacija bila dosta produktivna, imao sam više vremena i mogao sam se posvetiti svojim projektima." rekao je na otvorenju izložbe autor fotografija John Pavlish.

"Ovo je bilo definitivno najzahtjevnije snimanje u mom životu jer sam morao prihvatiti neke nove izazove i izaći iz svoje zone komfora." dodao je Pavlish ističući kako su sve glumice bile strpljive, angažirane i fokusirane na snimanje.

Nakon njega svoju percepciju ovog posebnog snimanja koje je rezultiralo moćnim crno bijelim fotografijama dale su i glumice, redoslijedom kako smo ih mogli vidjeti na virtualnoj izložbi.

Screenshot
Petra Kurtela nije mogla izbjeći snimanje bez svog sina, iako je plan bio drugačiji.

Reakcije fotografiranih glumica

"Meni je to dosta neobično iskustvo jer se teško navikavam na činjenicu da nema živog susreta, ali prihvatila sam to kao izazov, jer sam po prirodi dosta avanturistički tip" rekla je Iva Mihalić javljajući se iz Dramlja gdje provodi dane izolacije i gdje je nastala njena fotografija.

S druge, pak, strane Judita Franković kazala je kako se divi svojim kolegicama koje su kroz svoje fotografije doista pokazale svoju intimu.

"Meni je uvijek jako stresno sve ono što radim od doma, pa se trudim zakamuflirati taj svoj prostor, jer smatram da je preintiman. Imam potrebu razdvojiti to nešto moje doma od onoga što radim" iskrena je bila Judita.

John Pavlish
Ivana Roščić pokazala je kako je još uvijek na štakama zbog ozljede koljena koju je imala sredinom veljače.

Svoje oduševljenje snimljenom fotografijom nije krila ni Jelena Veljača koja je imala samo riječi hvale za Pavlisha.

"Izgledam kao neka senzualna diva, a ja se sad stvarno tako ne osjećam. John uvijek u tome uspije i na tome mu hvala", rekla je Veljača.

"Voljela bih da ta fotografija bude dokument stvarnog stanja. I na kraju sam jako zadovoljna jer karantena je upravo to - jedna majica, bračna postelja..." rekla je Nataša Janjić ističući kako su joj kolegice djelovale vrlo glamurozne u karanteni.

Ivana Roščić, koju je operirao suprug njene kolegice Nataše Janjić, objasnila je zašto su na njenoj fotografiji još uvijek štake.

"Prošla sam kompleksnu operaciju i čeka me dugi oporavak. Poziv za fotografiranje me baš razveselilo. Bilo mi je zabavno, razbilo mi je trenutnu monotoniju i izolaciju, iako sam ja možda malo frik jer mi ovo stanje trenutno odgovara..."

Screenshoot
Leona Paraminski u virtualnom objektivu Johna Pavlisha.

Leona Paraminski javila se iz Santa Barbare u Americi potvrdivši kako je trenutno "razapeta između dva svijeta".

"Teško sam doživjela protekle situacije u Zagreb. Bila je noć kad me tata nazvao i rekao što se dogodilo u Zagrebu i bilo mi je baš teško. Trenutno imam dosta online projekata, ali ja to ne volim, više bih voljela da smo svi zajedno i da se možemo družiti. Moj život je na neki način stao, ne idem na audicije i u Los Angeles, ali predajem online" rekla je Leona.

Posebno emotivna bila je Bojana Gregorić Vejzović koju je susret s kolegicama i prijateljima dirnuo do suza, iako je bio virtualan.

Screenshot
Tenu Nemet Brankov fotograf je snimio u njenoj spavaćoj sobi.

Organizatori su istaknuli kako ova izložba-projekt u sebi nosi i snažnu poruku - onu o važnosti brige za sugrađane, obitelj, prijatelje, poruku da je odgovorno ponašanje jedini način da što prije prebrodimo pandemiju, poruku koju je sada bitnije artikulirati nego ikada, a ona glasi #ostajemdoma.

Gotovo 50 sudionika sudjelovalo je u ovoj eksperimentalnoj izložbi.

Virtualnu izložbu pod nazivom "Faces, Places, Spaces" organizirala je zagrebačka PR agencije PRiredba, a mogla se pogledati ekskluzivno večeras preko Zooma. Partneri izložbe bili su Dermalogica, Jane Iredale i Izipizi.

IZLOŽBU MOŽETE POGLEDATI I VI - OVDJE!

ČITAJTE I:

Ekskluzivni izvještaj iz razrušenih stanova domaćih zvijezda: Sve im je pred očima nestalo u 10 sekundi

I poznati zbrajaju štetu: 'Ostani doma, ako imaš gdje. Dobro smo, zidovi su popucali'

Nataša Janjić Medančić čeka drugo dijete: 'U kolovozu nam stiže djevojčica!'

Nataša Janjić Medančić u prvom intervjuu nakon rođenja sina potpuno iskreno o majčinstvu, braku i višku kilograma

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
19. travanj 2024 04:27