Ivana Banfić
 Ronald Goršić / Hanza Media
OSTALA JE UVIJEK ISTA

Ivana Banfić oduševila najnovijom fotografijom: 'Jedno veliko, hvala ti živote!'

Naše zvijezde vole objavljivati fotke iz naftalina i podsjetiti nas kako su nekada izgledale, ovoga puta na taj se korak odvažila Ivana Banfić. Pjevačica se često prisjeća ludih devedesetih kada je bila apsolutna dance kraljica. Neadvno je izdala knjigu u kojoj je do detalja opisala te turbulentne godine.

Ivana Banfić (50) poznatija i kao I. Bee rasturala je domaćom scenom devedesetih, no njezin glazbeni put počinje puno ranije. Ivana je brojnim pjevačima bila back vokal na studijskim albumima, a tek kasnije se odvažila na samostalnu karijeru. Okušala se i kao televizijska voditeljica, zajedno sa Severinom vodila je emisiju ''Top Cup''.

''Ja s 30 godina manje. Tada nisam mogla niti sanjati da ću biti celebrity jednog dana i da će se moje pjesme toliko dugo slušati i biti mega hitovi. Jedno veliko, hvala ti živote'', napisala je pored fotografije.

Ivana se obožava prisjećati starih vremena, a i fanovi vole komentirati slike, Minea joj je poslala srca dok je jedna pratiteljica komentirala: ''U krvi imamo te''. Obožavatelji su komentirali da izgledao kao Kubanka. Ivana je devedesetih bila poznata po svojim stajlinzima, lateks, koža, lanci, žarke boje, sve je to bio dio dance imidža.

Banfić je nedavno izdala i knjigu o devedesetima gdje opisala sve privatne i poslovne detalje. Prisjetila se ratnog perioda i par puta tijekom pisanja knjige grcala u suzama

"Bilo je tih trenutaka kada bih se ja otvorila i ušla u taj dio sebe... Bilo je suza i grcanja, bilo je svega. Kad pogledam iza sebe, shvaćam da smo tu glazbu radili u ratu, u najružnijem periodu hrvatske povijesti. Nama mladima, od svega 20-ak godina, bilo je zaista teško. Mlad si, želiš živjeti u svojevrsnoj renesansi, a oko tebe rat. Danas sam zahvalna što sam živa i zdrava. To je bilo teško, bilo je teško prisjetiti se toga", rekla je Banfić neposredno prije promocije.

Arhiva / Hanza Media
Ivana Banfić s bivšim suprugom i menadžerom Robertom Magićem.

No rat ih nije omeo da glazbom šire optimizam i veselje, premda je bilo i ja jako ružnih situacija. Upravo ratom počele su stranice njezine knjige.

Prisjetila se Božića 1993. godine kada je otišla na nastup u Žepče, grad u srednjoj Bosni.

Ni ona ni Tomislav Tržan te menadžer i njezin tadašnji suprug Robert Magić nisu shvaćali da idu u ratnu zonu - no, po prelasku granice ubrzo su shvatili što se događa. U klubu u kojem je Ivana nastupila bio je niz naoružanih muškaraca, među njima i jedan koji je imao pravu kuburu.

Pucalo se, kaže, iz euforije, no nije bilo lako to shvatiti.

Banfić sa svojim omiljenim Tomislavom Tržanom, vjernim suradnikom s kojim je prošla ''sito i rešeto''.

"Moram reći da mi je to bilo jedno od najžešćih iskustava, bila je hrpa oružja. To je poslije bilo normalno, bio je rat i to je bio sastavni dio nastupa - naoružani dečki u uniformama dolaze na svirke. Tada sam shvatila da nas viša sila čuva i je sve zapisano. Doduše, i te večeri je na koncertu vladala svojevrsna ljubav. Tada sam odlučila da ću živjeti svoju istinu i ljubav, sve ostalo bilo bi pogrešno", ispričala nam je tada pjevačica.

Čitajte i:

Linker
20. travanj 2024 12:27