Ana Mihalic
Potres mu razrušio stan

Glumac na društvenim mrežama moli za pomoć: 'Opasnost nam visi iznad glave'

Dragan Despot, suprug Anje Šovagović Despot, na Facebooku je zatražio pomoć u sanaciji stana koji je stradao u potresu na području grada Zagreba prije tjedana dana.

Glumac Dragan Despot, suprug glumice Anje Šovagović Despot, pridružio se Facebooku i to iz nužde - na stranici "Potres u Zagrebu - Svi mi u centru" napisao je kako traži pomoć u sanaciji razrušenog stana tijekom potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020.

"Dragi grade, potres me naveo da se po prvi put u životu priključim društvenim mrežama. Molim informacije o ljudima koji bi mi mogli pomoći evakuirati neupotrebljivi stan i pokriti otvoreno krovište koje su uništili dimnjaci koji prijete pasti i vise nam iznad glave. S obzirom na to da se stan nalazi u dvorišnoj zgradi, pristup vatrogasnog vozila s dizalicom je neizvediv. HGSS (svaka im čast i kapa do poda) je pomogao koliko su mogli. Nužno bi bilo i poduprijeti stropove stana, označenog crvenom oznakom, kako ne bi pali. Da nije ovog virusa, ne sumnjam da bi svi priskočili u pomoć. Hvala svima koji su toliko hrabri i srčani da pomažu našem gradu. Dok je nas, bit će i Centra!", napisao je Despot u objavi.

Ovo trebamo znati: Bitne informacije za samozaštitu u slučaju potresa

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Anja Sovagovic Despot i Dragan Despot.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris KOvačev / Hanza Media
Anja Šovagović Despot i Dragan Despot

Glumac je priložio i fotografije na kojima se vidi da je stan pretrpio znatnu štetu te da se u njega, barem neko vrijeme, ne može vratiti.

Njegova supruga Anja prije nekoliko je dana na Instagramu također podijelila video u kojem je pokazala u kakvom joj je stanju dom.

Savjeti o sigurnosti: Što treba imati uza sebe u slučaju potresa?

"Adio, dome jedini, doći ćemo sigurno opet, ne plačemo, samo smo malo pukli. I volimo najviše na svijetu", napisala je ispod objave. Njihova zgrada dobila je certifikat crveno te su se iz nje morali iseliti svi stanari, a Anja i Dragan privremeni su dom našli zahvaljujući prijateljima.

Čitajte i:

Linker
22. ožujak 2024 03:39