Alen Večanin
prikupljeno 100 tisuća kuna

Finale teniskog turnira za pamćenje: Trijumf legendi i zvijezdi za humanitarnu akciju

Osijek je definitivno ovih dana pravo tenisko središte, a dokaz tome je jedinstveni turnir u organizaciji Donne Vekić i njezine obitelji. Dobro raspoloženi igrači, iz dana u dan pokazuju sjajne rezultate i neizvjesne borbe, vidno željni onog pravog povratka na teniske terene.

Treći dan Hrvatskog Premier Tenisa otvorili su parovi Jelena Kostanić Tošić i Fran Kuna, koji su pobijedili Mateja Dodiga i Ivu Majoli s rezultatom 4:2. Sjajan ženski singl odigrale su Tereza Mrdeža i Tena Lukas, a pobjedu je odnijela Tereza rezultatom 5:3. Fran Pavić i Antonia Ružić, igrali su protiv Ivana Dodiga i Donne Vekić u čiju korist je išao meč s rezultatom 3:5. Duje Ajduković i Mate Pavić pobijedili su u muškim parovima Mateja i Ivana Dodiga s rezultatom 5:4. U muškom singlu Duje Ajduković je pobijedio Mateja Dodiga 5:3.

Alen Večanin

Drugi dio turnira započeo je borbom između Ane Konjuh i Lee Bošković, pobjedom Konjuh 4:2. U muškom singlu Marina Čilića je pobijedio Borna Gojo s rezultatom 4:5. Nakon njih su nastupili mješoviti parovi Nikola Mektić i Jana Fett koji su pobijedili Franka Škugora i Ivu Primorac s rezultatom 4:1. Zadnji meč trećeg dana turnira odigrali su Saša Hiržon i Lucija Faj te rezultatom 4:2, slavili pobjedom protiv Gorana Prpića i Nere Teškanić.

Jana Fett je u finalu tenisačica uvjerljivo svladala domaćicu turnira Donnu Vekić 6-2, dok je Borna Ćorić kod tenisača bio još uvjerljiviji svladavši Marina Čilića 6-1.

Tijekom događaja koji je traja od četvrtka do nedjelje sakupljala su se sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i hrvatskim znanstvenicima koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19. Na kraju turnira doniran je ček na 100.000 kuna za KBC Osijek.

Alen Večanin

Čitajte i:

Legenda do legende: Donna Vekić okupila najveća imena hrvatskog tenisa u Osijeku, gdje su pokazali što još znaju

Donna Vekić: 'Za sve je kriva pandemija, nakon dva tjedna bez tenisa nedostajalo mi je akcije'

Donna Vekić spremna je za spektakl: 'Svi jedva čekaju doći u Osijek'

Linker
19. travanj 2024 07:48