Getty Images
Jedva čekamo!

Abba se vraća! Glazbene legende snimile su nove pjesme, otkrili su zašto ih još ne možemo čuti

Glazbena četvorka, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad i Agnethe Fältskog pripremaju glazbeni povratak s novim pjesmama, koje ćemo uskoro moći i čuti.

Sretna vijest za mnoge obožavatelje kultne švedske grupe, Abba je najavila kako će objaviti pet novih pjesama, a okupljanje najavljeno je za 2021.

Četvorka je ranije najavljivala da će objaviti dvije pjesme, a da će one izaći krajem prošle godine, no zbog pandemije koronavirusa planove su malo odgodili, ali zato i povećali repertoar.

Swedish pop group Abba promote their single 'Waterloo' in Copenhagen, Denmark in 1974. (L-R) Björn Ulvaeus (Bjorn Ulvaeus), Agnetha Fältskog (Agnetha Faltskog), Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson.   (Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Abba je najavila objavljivanje novih pet pjesama, 2021.

Međunarodnu slavu stekli su 1974. pobjedom na Euroviziji s pjesmom "Waterloo" koja je postala veliki hit. Posljednji album izdali su 1982., a desetak godina kasnije izdali su tri neobjavljene pjesme.

Pjesme su već snimljene

Glazbena četvorka, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad i Agnethe Fältskog sada pripremaju mini povratak.

Björn Ulvaeus, koji je trenutno u karanteni na vlastitom otoku u Stockholmskom arhipelagu, otkrio je da je bend snimio pet novih pjesama. "Zbog tehničkih poteškoća i pandemije koronavirusa stvari su odgođene, iako su trebale biti objavljene još krajem godine, obećao mi je da će izaći tijekom 2021.", kazao je engleski tv voditelj Geoff Lloyd, suorganizator podcasta "Reasons to Be Cheerful" koji je s Ulvaeusom putem Zoom razgovarao sat vremena.

"U samo pola minute uspjeli smo sve dogovoriti. Brzo smo se vratili u prošlost, činilo se kao da se sve dogodilo jučer. Osjećaj je bio pomalo neobičan, a istodobno vrlo poseban", još u svibnju je Ulvaeus novinarima najavio ponovno okupljanje legendarnog benda.

Pročitajte i:

Slutimo nove hitove: ABBA se vraća nakon 37 godina

ABBA se ponovno okuplja nakon više od trideset godina

Zvijezda filma 'Mamma Mia': Za Božić sam bio s bivšom i sadašnjom ženom, svom djecom i partnerima - bilo nas je 17!

Stiže nastavak kultnog mjuzikla 'Mamma Mia!'

Linker
20. travanj 2024 14:26