Sve što trebate znati

Uskoro imamo hit godine: Cesarica se približila velikom finalu, saznat ćemo koga publika najviše sluša

Protekle godine publika je svaki mjesec birala najveći hit, sada je došao red da se između njih 12 izabere najveći - ovogodišnja dodjela prilagođena je posebnim uvjetima, ali zato neće biti ništa manje spektakularna.

Ako je nekome protekla godina bila izazovna onda su to glazbenici, no oni su unatoč svemu marljivo stvarali, snimali i objavljivali nove pjesme - sada se približio trenutak i da saznamo koja od njih se može nazvati hitom godine. Izbor za nagradu Cesarica u fazi je posljednjih priprema prije nego se dogodi njezino veliko finale.

Zbog pandemijskih uvjeta ove godine dodjela nagrada održat će se u obliku televizijske emisije. Tko će osvojiti Cesaricu saznat ćemo u petak, 22. siječnja od 20,05 sati na Drugom programu Hrvatske televizije te u programu Hrvatskog radija. Dodjelu ove prestižne nagrade vodit će Iva Šulentić.

image
Finalisti za Hit godine, nagrade Cesarica.
PROMO

No, glavnu riječ u izboru za ovu nagradu ipak ima publika. Cijelu proteklu godinu, upravo publika je svaki mjesec nominirala jednu pjesmu za Hit mjeseca koja je sada ušla u finale - i one se sada bore za titulu za najpopularnije i najuspješnije pjesme u 2020.

Tko su 12 najboljih?

U konkurenciji za Hit godine su: Damir Kedžo, Antonija Šola i Mario Roth, Vinko Ćemeraš, Pravila Igre, Marko Perković Thompson, Massimo, Zsa Zsa i Hiljson Mandela, Franka, Petar Grašo, Vanna i Silente.

"Kroz emisiju ćemo se prisjetiti i svih dvanaest dobitnika Hita mjeseca, vidjeti sva poznata lica hrvatske glazbe i uživati u najboljim pjesmama 2020. godine", najavljuju organizatori.

Osim Cesarice hit godine i nagrada za hitove mjeseca, u televizijskoj emisiji će se dodijeliti i brojne druge prestižne nagrade odličnim hrvatskim glazbenicima, poput primjerice Cesarice za radijski hit, Cesarice za zabavni hit, nagrade za Hit autora i druge.

image
Iva Šulentić vodit će svečanu dodjelu nagrade Cesarica.
FILIP KOVAčEVIĆ

Raskošno izdanje

Voditeljica Iva Šulentić koordinirat će sve pred kamerama, a organizatori najvaljuju i da će se tijekom emisije pojaviti brojni prezenteri i poznata glazbena imena.

Scenaristi dodjele su Joško Lokas i Mislav Donaj, scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, a redatelj emisije je Tihomir Žarn.

image
Nagrada Cesarica dodjeljivat će se u petak 22. siječnja 2021.
Miroslav Hrg

Cesarica je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i dodjeljuje se onoj pjesmi koju je upravo publika svojim glasovima izabrala kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu u određenoj godini. Dodjelu ove nagrada pokrenuo je Unison, novi krovni savez glazbenih udruga koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu i pjesme koje su obilježile izborni period, a publici dati još aktivniju ulogu u tom procesu.

Linker
20. travanj 2024 03:12