bivša voditeljica se oprostila

Tužni oproštaj: ‘Umro je moj otac. Ovo je jedina slika koju imam s njim, i to iz prošlog stoljeća‘

Sveučilišna profesorica i psihologinja Aleksandra Mindoljević oprostila se u dirljivoj objavi od svog oca, pokojnoh Zdravka Mindoljevića. Unatoč njihovom teškom odnosu, sjećat će ga se kao "prežence" s velikim šarmom i životnom iskrom.

Ugledna psihologinja Aleksandra Mindoljević Drakulić objavila je na svom Facebook profilu tužnu vijest. Preminuo je njezin otac Zdravko Mindoljević, od kojeg se oprostila jedinom zajedničkom fotografijom koju su ikad snimili. "Umro je moj otac. Zdravko Mindoljević. Ovo je jedina slika koju imam s njim, i to iz prošlog stoljeća. Iz 1995. Drugo ništa od njega, nažalost, nemam. Čak ni trenutak nježnosti", prisjetila se Mindoljević Drakulić.

Nekadašnja voditeljica otkrila je i da ih je fotografirao njegov prijatelj Vladimir Sviben.

"Slikao nas je njegov prijatelj Vladimir Sviben za kojeg se sjećam da je strašno htio da naš odnos uspije. A nije bilo tako, jer unatoč tome i mnogočemu drugome, nismo godinama razgovarali. Nije htio ni Olega upoznati. Ipak, sjećat ću ga se, ne kao onemoćalog starca atrofiranih mišića u pelenama, nego ka što ga ova slika i prikazuje: kao splitsku "prežencu", direktora sa sveprisutnim šarmom i iskrom života. Možda mi je sada stvarno vrijeme da krenem u neke sublimativne, reparacijske aktivnosti i da napišem novu stručnu knjigu o tatama i očinstvu. Ali, odakle krenuti? Najbolje je sve soriti i krenuti ispočetka. R.I.P.", zaključila je psihologinja i sveučilišna profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Linker
11. travanj 2024 04:52