Neobičan koncert

Slavni tenor u njujorškom će restoranu pjevati za 50 odabranih koji su spremni platiti 133 tisuće kuna za večeru

Ekskluzivni koncert dio je lukavo osmišljene reklamne kampanje za konferenciju za financiranje, tehnologiju i geopolitiku koju organizira vlasnik restorana, bivši direktor komunikacija Bijele kuće: u paketu se, osim nesvakidašnjeg koncerta te sudjelovanja na forumu, nudi i boca šestogodišnjeg viskija

Talijanski tenor Andrea Bocelli (63) nastupit će na privatnoj večeri za svega pedeset osoba u restoranu na njujorškom Times Squareu - vijest je koja u prvi mah izaziva nevjericu. No, vlasnik restorana je Anthony Scaramucci, bivši direktor komunikacija Bijele kuće tijekom administracije Donalda Trumpa s najkraćim stažem u povijesti te institucije. Naime, tog harvardskog diplomanta prati glas da nema dlaku na jeziku, što se zacijelo nije svidjelo bivšem predsjedniku i njegovim suradnicima.

Ukratko, Scaramucci (57) je u Bijeloj kući 2017. ostao svega deset dana jer se zakačio s predsjednikom i zamoljen je otići. Pa ipak, dovoljno je utjecajan da nagovori Boccelija na nesvakidašnji nastup na privatnoj večeri u njegovom stakehouseu “Hunt and Fish Clubu” gdje ima mjesta za 50 uzvanika.

Cijena ulaznice je ‘prava sitnica’ - 20.000 dolara po osobi. Nude se na web stranici Flatter NFT specijaliziranoj za prodaju rijetkih kolekcionarskih predmeta, javlja Page Six, a kako je riječ o doživljaju koji je doista rijedak i poseban, dosjetljiv Scaramucci koji sada radi u financijskom sektoru, oglasio je prodaju karata baš ondje. Ali, ne može ih se samo tako kupiti: radi se, zapravo, o ekskluzivnoj večeri u sklopu konferencije SALT - globalnog foruma za financiranje, tehnologiju i geopolitiku koji organizira Scaramucci.

image

Andrea Bocelli sa suprugom Veronicom Berti snimljen ove godine na filmskom festivalu u Veneciji kada se već šuškalo o njegovoj svjetskoj turneji.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Andrea Bocelli progovorio o borbi s koronavirusom:' Bila je to noćna mora iz koje sam se htio probuditi'

Dio je paketa koji uključuje sudjelovanje na konferenciji, bocu šestogodišnjeg viskija na čijoj se etiketi nalazi Scaramuccijev portret, rad francuskog digitalnog umjetnika koji djeluje pod imenom 8th Project, a Bocellijev koncert dio je lukavo osmišljene kampanje za reklamiranje konferencije. Ulaznicama za tenorov nastup zapravo se plaća sudjelovanje na SALT-u. Kako to obično biva, postotak od prikupljenog novca darovat će se u dobrotvorne svrhe: ovog puta riječ je o američkom Olimpijskom i Paraolimpijskom odboru.

Slavnog tenora očekuje američka turneja, ovaj tjedan održat će koncerte i u njujorškom Madison Square Gardenu, no pronašao je vremena doći i u Scaramuccijev “Hunt and Fish Club”. Čini se da ga zabavljaju nesvakidašnji izazovi jer ruku na srce, nastupi u elitntnim koncertnim dvoranama i arenama diljem svijeta s vremenom mogu dojaditi.

Linker
20. travanj 2024 16:02