slatka moda

Slastice od kojih staje dah! Predivan sraz mode, okusa i ljepote proslavljenog slastičara

Glavni slastičar poznatog londonskog restorana Berkeley poslužuje ‘modne‘ slastice uz čaj. Mourad Khiat osmislio je seriju vrhunskih slastica - od kojih će modnim sladokuscima posebno curiti sline.

Kreacije Marca Jacobsa, Prade, Dolce&Gabbane, Burberryja, Moschina... navikli smo gledati na modnim pistama, no u poznatom londonskom restoranu Berkeley poslužuju ih - uz čaj. Riječ je o zanimljivom gastro-modnom projektu Prêt-à-Portea, za koji je njihov glavni slastičar Mourad Khiat osmislio posebnu seriju vrhunskih slastica inspiriranu kolekcijama poznatih modnih brendova.

Neobična čajanka u ovom restoranu ovjenčanom Michelinovim zvjezdicama održava se 15 godina, a u predblagdansko vrijeme obogatili su je novim 'modelima' kolača.

Projekt Prêt-a-Portea miks je mode i tradicije čajanke, a svake sezone stvara se inspiriran najnovijim trendovima sa svjetskih modnih pista. U londonskom restoranu već je tradicija, a već je zabilježena i knjigom koja sadrži fotografije i recepte ovih malih slastičarskih umjetničkih djela. Modne recepte je Khiat stvarao inspiriran najvećim dizajnerima današnjice, vješto ih spajajući u odgovarajuću kombinaciju slastica i čajeva.

Linker
11. travanj 2024 19:08