Nema više Milana

Sjećanja samozatajne supruge Vesne Bandić: ‘Za mene je on savršen muškarac‘

Potpuno iznenada, od posljedica infarkta napustio nas je čovjek koji je prvi puta na dužnost gradonačelnika glavnog grada države izabran 2000.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je iznenada u ranojutarnjim satima u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara, izvijestila je Služba za informiranje Grada Zagreba. Kako doznajemo, Bandiću je pozlilo u noći sa subote na nedjelju pa je hitno prevezen u KB Sveti duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama, javnost će, dodali su u priopćenju, biti naknadno obaviještena.

"Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe - bez ostatka, obavljao 21 godinu", ističu iz Grada.

Životni put Milana Bandića: Samozatajne i jake žene obilježile su mu život i uvijek mu bile na prvom mjestu

Milan Bandić rođen je 22. studenoga 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na studij je došao u Zagreb gdje je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2000. upisao i poslijediplomski studij na istom fakultetu.

Iza njega ostale su supruga Vesna te kći Ana-Marija, koje su se rijetko eksponirale u javnosti.

Iako su bili rastavljeni tamo još 1993. godine, Vesna i Milan ponovno su uplovili u bračnu luku i, prema riječima njegove supruge u jednom intervjuu iz 2010., baš uoči predsjedničkih izbora na kojima se kandidirao - nikad nisu bili sretniji.

"Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti" rekla je tada za Večernji list.

Upravo je njegova supruga, često se isticalo u medijima, razlog zbog kojeg je Milan Bandić zauvijek ostao u Zagrebu. Naime, rođen u Hercegovini, nedaleko mjesta Grude, u trenutku kad je upoznao Vesnu, brzo se zaljubio i odlučio ne vratiti se kući. A ni bračni brodolom devedesetih, koji se pripisivao njihovim "planovima s nekretninama", nije ih uspio rastaviti, baš kao ni brojne afere koje su se vezale svih ovih godina uz ima njezina supruga.

Linker
17. travanj 2024 13:23