Getty Images
Tek su počeli

Želi sakriti njihov identitet: Meghan Markle brani prijateljice, pa otkrila i više nego je htjela

Supruga princa Harryja želi pod svaku cijenu zaštititi identitet pet prijateljica koje su prošle godine, anonimno, razgovarale za američke medije, pokušavši je obraniti od napada tabloida.

Vojvotkinja od Sussexa koja je započela sudsku bitku s britanskim tabloidima, podnijela za zahtjev za zabranu Visokog suda kako bi tima spriječila ikoga da tijekom parnice imenuje pet ženskih prijateljica koje su (anonimno) razgovarale za magazin People - o njoj i pismu koje je poslala svom ocu Thomasu Markleu.

Spol pet prijatelja Meghan Markle nije se znao prije, nego je sama vojvotkinja otkrila da se radi o ženama, a one su navedene kao izvori u članku magazina People, izdanom 2019.

'Ne sudi se njima'

Taj članak je srž parnice o zaštiti privatnosti i autorskih prava koje je Markle podigla protiv britanskog tabloida Mail on Sunday, jer je to bio prvi put da se uopće otkrilo postojanje pisma koje je vojvotkinja napisala svom ocu Thomasu.

Los Angeles, UNITED KINGDOM  - Prince Harry and Meghan Duchess of Sussex celebrate 2-Year Anniversary of their marriage, while they’ve just moved from to L.A, USA with their son Archie.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 474804332, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN NETHERLANDS, Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Meghan Markle započela je žestoku sudsku bitku protiv britanskog tabloida.

Svih pet žena sada se suočava s izgledom da iduće godine budu pozvane na svjedočenje pred Višim sudom u Londonu. Od njih će se tražiti da pod zakletvom potvrde kako vojvotkinja nije prethodno znala da će one razgovarati s novinarima.

U Meghaninom zahtjevu za zaštitu identiteta prijateljica tvrdi se da "Associated Newspapers, vlasnik Daily Maila i Maila u nedjelju, prijeti da će objaviti imena pet žena - pret privatnih građana - koje su donijele vlastitu odluku da anonimno govore za američku medijsku kuću prije godinu dana, kako bi obranile mene od zlostavljanja britanskih medija".

Nadalje u svom zahtjevu da identitet prijatelja ostane tajan, vojvotkinja iznosi još jedan argument. "Ne sudi se tih pet žena, niti meni. Sudi se izdavaču Mail on Sunday. Svaka od tih žena je privatna osoba, mlada majka i svaka od njih ima svoje osnovno pravo na privatnost", odlučna je Meghan da zaštiti svoje prijateljice.

Pročitajte i:

Bitka protiv tabloida, Meghan prokazala svoje prijatelje: 'Kraljevska obitelj nije me zaštitila'

Meghan i Harry s punim rukama posla: Archie vjerojatno već hoda i uživa u svom kalifornijskom domu

Svjetska javnost i britanski tabloidi se naslađuju: Kate i Meghan se ne trpe

William i Harry definitivno se razišli: Prinčevi se dogovorili i podijelili novac pokojne Lady Di

Linker
19. travanj 2024 14:50