britanci u panici

Zdravstveno stanje kraljice Elizabete II. vrlo je loše, okuplja se cijela obitelj

Britanska kraljica već neko vrijeme izbjegava službene dužnosti zbog bolesti, no njezino stanje je sada alarmantno.

Kraljica Elizabeta II. stavljena je pod liječnički nadzor nakon što su liječnici izrazili zabrinutost za njezino zdravlje. Buckinhamska palača dala je službeno priopćenje o kraljičinom stanju.

"Nakon dodatnih pretraga tijekom jutra liječnici su izvijestili da su zabrinuti za njeno zdravlje te je donesena preporuka da ostane pod liječničkim nadzorom u Balmoralu", stoji u priopćenju.

Kako piše BBC, o svemu je odmah obaviještena i cijela kraljevska obitelj, a princ Charles, Camilla i princ William odmah su požurili u Balmoral kako bi bili uz Elizabetu.

image

Kraljica se susrela s britanskom premijerkom Liz Truss.

JANE BARLOW/WPA-POOL/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Vijest je uslijedila nakon mjeseci rastuće zabrinutosti za zdravlje 96-godišnje kraljice koja se povukla s nekoliko službenih i privatnih angažmana. Samo nekoliko dana prije, Elizabeta se sastala s novom britanskom premijerom Lizom Truss. Ona je poslala poruku javnosti na Twitteru:

"Cijela zemlja je duboko zabrinuta vijestima iz Buckinghamske palače. Moje misli i misli ljudi diljem našeg Ujedinjenog Kraljevstva su u ovom trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji", napisala je premijerka.

Kraljica Elizabeta najdugovječniji je monarh Velike Britanije te je redovito ispunjava svoje dužnosti. No, s godinama neizbježno dolaze i zdravstveni problemi pa je posljednjih godina počela koristiti štap kao pomoć u kretanju, ali nikada nije micala osmijeh s lica.

image

Kraljica Elizabeta II.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Elizabeta je ove godine proslavila platinasti jubilej kojim je označila 70 godina na britanskom tronu. Slavlje je uključivalo niz koncerata i aktivnosti, ali i otvaranje javnosti privatnih kraljičinih imanja.

Linker
14. travanj 2024 13:15