Kruna

Zbog prikaza Dianinih zadnjih dana Netflix navukao bijes kraljevske obitelji i javnosti

Prema nekim informacijama ova će popularna serija prikazati dane, čak i sate prije kobne automobilske nesreće u Parizu.

Mnogi su bijesni na Netflix zbog njihove odluke da dramatiziraju posljednje trenutke princeze Diane, prije njene tragične smrti u Parizu, u novoj sezoni Krune. Prema nekim informacijama ova će popularna serija prikazati dane, čak i sate prije kobne automobilske nesreće u Parizu, koja se dogodila u kolovozu 1997.

Serija o kraljevskoj drami, koja se konstantno suočava s optužbama da briše granice između činjenica i fikcije, trebala bi se prikazati idućeg mjeseca - nedugo nakon smrti kraljice Elizabete II, ističe britanski tisak.

Serija i njeni tvorci već su suočeni s optužbama oko drugih scena, koje će se pojaviti u novoj seriji, uključujući i opisivanje kralja Charlesa kao nevjernog švalera koji je šurovao protivno želji svoje majke, kao i prikazivanje princa Phillipa koji je "nastavio aferu" s bliskom prijateljicom Penny Knatchbull.

image

Glumica Elizabeth Debicki kao princeza Diana u seriji ‘Kruna‘

CLICK/DEAN/SPLASH/PROFIMEDIA

Jedan od stručnjaka za kraljevsku obitelj, službena biografkinja Kraljice Majke, seriju je etiketirala kao "odvratnu i namjerno škodljivu" nakon jedne, očito izmišljene scene u kojima princ Charles kaže kraljici da bi je "trebalo baciti u zatvor... zato što je loša majka". Netflix je dodao ulje na vatru zato što je odbio dodati disclaimer uz seriju u kojem bi istaknuli da su scene koje je jedan stručnjak za kraljevsku obitelj opisao kao "maliciozne", fikcija, a ne činjenice.

Iz Netflixa tvrde da u novoj sezoni neće rekreirati tragičnu scenu u tunelu Pont de l‘Alma u Parizu, međutim kako tvrde u The Sunu, čak su i članovi ekipe zabrinuti zbog scena koje opisuju događaje prije Dianine smrti. Jedan član ekipe navodno je kazao da osjeća kao da su prešli granicu.

Izvor blizak princu Williamu, sinoć je kazao tisku da očekuju da će princ od Walesa biti ljut na potez Netflixa, odnosno prikazivanje posljednjih dana njegove majke u svrhu zabave.

Linker
25. travanj 2024 20:10