Getty Images
teški dani kraljevske obitelji

Završio je krizni sastanak kraljevske obitelji: Kraljica je objavila što ih očekuje u narednim danima

Oči svijeta danas su bile uprte u britansku kraljevsku obitelj, točnije u Sandringham gdje su se članovi sastali kako bi razjasnili odluku vojvoda od Sussexa da se presele preko oceana. Iz Buckinghamske palače stiglo je i službeno priopćenje o kriznom sastanku.

Ponedjeljak popodne održan je, kako su ga mediji nazvali, krizni sastanak britanske kraljevske obitelji. Meghan Markle preko telefonske linije, kraljica Elizabeta II., prinčevi William, Charles i Harry sastali su se kako bi razgovarali o dramatičnoj odluci Meghan i Harryja da sa svojim sinom napuštaju kraljevsku obitelj i sele u Kanadu.

U službenom priopćenju kraljica je kazala da su vodili "konstruktivni razgovor" o budućnosti vojvoda od Sussexa te da u sljedećim danima slijedi period tranzicije. Iako bi voljeli da ostanu u Velikoj Britaniji, ostali članovi kazali su da prema Meghan i Harryju imaju razumijevanja.

"Moja obitelj i ja podupiremo Harryjevu i Meghaninu odluku da grade svoj život kao mlada obitelj. Iako bismo svi voljeli da ostanu raditi kao punopravni članovi kraljevske obitelji, poštujemo i razumijemo njihovu odluku o selidbi i početku samostalnog života te će i dalje ostati cijenjeni dio naše obitelji", dio je priopćenja.

LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Meghan, Duchess of Sussex, Prince Harry, Duke of Sussex and Queen Elizabeth II at the Queen's Young Leaders Awards Ceremony at Buckingham Palace on June 26, 2018 in London, England. The Queen's Young Leaders Programme, now in its fourth and final year, celebrates the achievements of young people from across the Commonwealth working to improve the lives of people across a diverse range of issues including supporting people living with mental health problems, access to education, promoting gender equality, food scarcity and climate change.  (Photo by John Stillwell - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

"Harry i Meghan jasno su dali do znanja da u svom novom životu žele biti financijski samostalni i ne žele ovisiti o novcu poreznih obveznika. Dogovoren je period tranzicije u kojem će oni dio vremena provoditi u Kanadi, a dio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je kompleksna stvar naše obitelji i još je ostalo posla za obaviti, no finalne odluke biti će donesene u narednim danima", poručila je kraljica.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son Archie Harrison Mountbatten-Windsor during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Iako su preselili na drugi kontinent i tamo nemaju mir...

Ranije tijekom dana, uoči velikog sastanka, braća Harry i William javnosti su poslali prvo službeno priopćenje nakon objave o njihovom preseljenju, u kojem su željeli pojasniti javnosti njihov odnos.

"Iako su takve tvrdnje već odbacili, u medijima se pojavila lažna priča o lošem odnosu vojvode od Sussexa i vojvode od Cambridgea. Za braću koja duboko brinu o pitanju mentalnog zdravlja, upotreba negativnog govora na ovaj način je uvredljiva i potencijalno jako štetna", stoji u objavi prinčeva za medije kojom su demantirali navode da su u jako lošim odnosima te da smatraju Williama odgovornim za njihovu odluku.

Prinčevi se oglasili prije kriznog sastanka, prvi put nakon velike drame na kraljevskom dvoru

Podsjetimo, par je objavio šokantnu vijest 8. siječnja, i to bez konzultacije sa svojim PR odjelom u Velikoj Britaniji, a nisu razgovarali ni s članovima kraljevske obitelji. Njihov plan je da žive na relaciji Kanada - Velika Britanija, s time da bi se par u Kanadi posvetio životu i poslu izvan obaveza i dužnosti koje nosi pripadnost kraljevskoj obitelji.

Linker
17. travanj 2024 22:33