Krenula je

Zastrašujući trenutak: Sin Meghan Markle i princa Harryja zamalo stradao u požaru

Sugovornici i prijateljici Sereni Williams ispričala je sve o požaru koji je izbio u sobi tada četveromjesečnog Archieja

U ovih dana emitiranoj prvoj epizodi svog podcasta Archetypes, Meghan, vojvotkinja od Sussexa, otkrila je dosad nepoznato lice. I u njezinom životu postoje situacije koje ju užasavaju i za koje nema spreman odgovor. Tema emisije bila je "Zabluda ambicije" i namjera joj je bila s prijateljicom, nedavno umirovljenom tenisačicom Serenom Williams, pretresti dvostruke standarde i rodne predrasude prema profesionalnoj ambiciji (za muškarce pridjev ambiciozan ima pohvalan, a za žene negativan predznak), no razgovor je započela šokantnom digresijom.

Pojašnjavajući kako izgleda druga strana medalje u životu "pretjerano ambicioznih" žena, podijelila je zabrinjavajući događaj u kojem je, da su se stvari drugačije odigrale, mogao stradati njezin sin Archie. Drama se dogodila 2019., tijekom Harryjeve i njene turneje u Južnoj Africi. Zapalila se grijalica u sobi tada četveromjesečnog dječaka. Dadilja je otišla po užinu i na svu sreću, odnijela je Archieja sa sobom.

image

Na južnoafričkoj turneji

DOMINIC LIPINSKI/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Nije bilo detektora dima. Netko je slučajno osjetio dim niz hodnik, ušao, pa je vatra na vrijeme ugašena. Archie je tamo trebao spavati", rekla je vojvotkinja dodajući kako nije imala vremena ‘probaviti‘ incident.

Harry i ona imali su neodgodiv angažman: budući da su u Južnoj Africi predstavljali kraljicu (bila je to njihov posljednja turneja prije odlaska u Ameriku), morala je postupiti prema standardima Harryjeve obitelji, stisnuti zube, ignorirati grč u želucu i odraditi predviđeno iako je to bila posljednja stvar na svijetu o kojoj je tada razmišljala.

image

Sa suprugom i sinom

TOBY MELVILLE/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Serena Williams kimala je glavom, i ona zna kako je kad mora ostaviti kćer koja, primjerice, ima temperaturu jer mora otputovati u Wimbledon obraniti naslov. S jedne strane činila ono što se od šampionke očekivalo, a s druge strane se morala braniti od etiketa "previše ambiciozne, bešćutne majke". Pričajući s Meghan, otkrila je da joj je princ Harry pomogao donijeti tešku odluku o povlačenju iz natjecateljskom tenisa. Pričali su cijeli sat o toj bolnoj temi, nakon čega je najbolja tenisačica svih vremena prelomila odluku.

Prva epizoda podcasta emitirana je 18 mjeseci nakon što su Harry i Meghan s platformom Spotify potpisali ugovor vrijedan gotovo 18 milijuna funta. Dogovoreno je da će osmisliti, voditi i producirati sadržaj koji je atraktivan i ima širi društveni kontekst. Vojvotkinja se, stoga, odlučila za ženama bliske teme.

image

Meghanin podcast

SPORTIFY/FERRARI/PROFIMEDIA SPORTIFY/FERRARI/PROFIMEDIA

"Razgovarat ću sa ženama koje predobro znaju kako je biti ukalupljen u tipografiju koja svakodnevno oblikuje naše narativ. Pričat ću s relevantnim sugovornicama koje će nam pojasniti kako smo uopće došli do toga", najavila je Meghan dodajući da negativni predznak pridjeva ambiciozna nikad nije osjetila dok je gradila glumačku karijeru.

"To se dogodilo kad sam upoznala Harryja", zaključila je.

Linker
25. travanj 2024 16:52