uhvatila ih kamera

Zanimljiv trenutak: William zaustavio Kate i dao prednost bratu Harryju i Megan Markle

Princeza od Walesa prva je sa sinom željela sjesti na klupu u kapeli Svetog Jurja, no to bi onemogućilo prolazaka princa Harryja i Meghan do njihovih mjesta pa ju je princ William zaustavio i rekao - ‘Pusti ih da prođu prvi‘.

Iako je posljednji ispraćaj kraljice Elizabete II. u tuzi ujedinio kraljevsku obitelj i sve nesuglasice stavio u drugi plan, kraljevski analitičari ipak nisu odoljeli pod povećalom promatrati odnos između Williama i Harryja te njihovih supruga. A čini se da je tu osim strogog protokola, posljednju riječ imao njihov otac, kralj Charles III. pa su braća u istom redu hodala iza bakinog lijesa iz Westminsterske opatije prema dvorcu u Windsoru i kapeli Svetog Jurja gdje je kraljica kasnije navečer i sahranjena.

Na obredu u Svetom Jurju za razliku od onog u Westminsterskoj opatiji prisustvovala je samo obitelj, kraljičini prijatelji i službenici, a princ Harry i Meghan sjedili su u prvom redu uz princa Williama, princezu Catherine i njihovu djecu Georga i Charlotte.

image

Princ William zaustavio je suprugu kako bi Harry i Meghan mogli doći prvi do svojih mjesta

VICTORIA JONES/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Zanimljivi trenutak dogodio se kada su svi zajedno stigli do klupe u kapelici, Catherine je željela prva sjesti, no Harry je bratu tiho rekao: "Bolje da mi prvi uđemo", na što je William klimnuo glavom i zaustavio suprugu i rekao joj "Pusti ih da prođu". Naime, to je bilo i jedino logično jer su Harry i Meghan sjedili na drugom kraju klupe, pa bi se inače morali gurati preko Catherininih koljena.

Je li nova princeza od Wallesa bila toliko tužna i dirnuta smrću voljene kraljice da o tome nije razmišljala ili toliko ignorira svog šogora i šogoricu da joj nije palo na pamet da ih propušta - samo ona zna.

image

Braća u razgovoru s tatinim bratićem Davidom Armstrongom-Jonesom, sinom kraljičine sestre Margaret

DAVID DYSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Ujedinjene (samo) u tuzi: Meghan, vojvotkinja od Sussexa, Camilla, kraljica supruga, Catherine, princeza od Walesa te princ George i princeza Charlotte

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No čini se da je smrt bake ipak napravila minijaturni pomak na bolje što se tiče odnosa između braće koja su se družila i van protokola pa su tako snimljeni u razgovoru s tatinim bratićem Davidom Armstrongom-Jonesom koji je također hodao iz kraljičinog lijesa. No, teško da su u ovih nekoliko dana imali priliku sjesti i raspraviti sve probleme, ali se nekako čini da će tu stvari u svoje ruke uzeti kralj Charles III., koji je i u prvom govoru nakon smrti majke spomenuo kako Harryju i Meghan želi sretan život preko oceana. Što je možda imalo i dvostruko značenje.

Linker
18. travanj 2024 04:51