Život ide dalje

Veselo u školu: Blizanci od Monaka povratak u školske klupe doživjeli su neopterećeno, iako nisu s mamom

Monegaška kraljevska obitelj proživljava vrlo neobičan period, no iako je princeza Charlene već dugo odsutna od obitelji, odrasli članovi ‘svim silama‘ se trude da djeca ne pate.

Nakon što su s ocem službeno posjetili Dublin, pradomovinu njihove pokojne bake, šestogodišnji blizanci Jacques i Gabriella od Monaka, kao i brojni učenici diljem svijeta ovog su se tjedna vratili u školske klupe. Prvi dan nastave pred školu ih je doveo otac princ Albert od Monaka, dok je njihova majka propustila i ovaj veliki događaj.

Djeca nastavljaju obrazovanje u privatnoj katoličkoj školi, Institution François d'Assises-Nicolas Barré. Televizijske kamere zabilježile su kako ih je princ Albert dopratio do ulaza škole, a zaigrani blizanci bez sustezanja su krenuli s druženjem sa svojim vršnjacima i učiteljima. Kao i svi drugi učenici ove privatne katoličke škole, Jacques i Gabriella na nastavi su odjeveni u crveno-crnu odoru s logom obrazovne ustanove.

U Dublinu su zaigrani blizanci pratili princa Alberta u stopu prilikom niza protokola. Posebno im se svidjelo otkrivanje počasnih ploča u Trinity Collegeu, a uživali su i u njegovoj svjetski poznatoj knjižnici - za čiju restauraciju je monegaški vladar donirao čak milijun eura.

Čitajte i: Sve obavijeno velom tajne! Dok je njegova ‘odbjegla‘ princeza u bolnici, princ Albert s djecom na službenom putu

Njihovu majku princezu Charlene, koja je od ožujka u rodnoj Južnoafričkoj republici, mediji godinama već nazivaju i najtužnijom princezom u Europi, a njezino odsustvo s dvora i iz države koja traje već pola godine izaziva snažno zanimanje i nagađanja što je tome uzrok.

Zdravstvene komplikacije

Službenim kanalima objavljeno je kako je Charlene prošlog tjedna završila u bolnici po hitnom postupku zbog komplikacija s jakom infekcijom uha, grla i nosa, u bolnici je zadržana pet dana. Ta je bolest ujedno i razlog zašto se ne vrati iz rodnog JAR-a u Monako.

Čitajte i: Panika na dvoru! Princeza Charlene nikako da se vrati u zemlju, javnost sve uvjerenija da to znači definitivan kraj

Mališani su prije službenog posjeta Dublinu, u kojem su pratili oca, posjetili i JAR te su se tamo družili s mamom. Tada je Charlene otkrila da je malena Gabriella sama napravila svoju frizuru, zato ima nepravilne šiške. Nedugo nakon, svijet je saznao za nove zdravstvene komplikacije Charlene.

"Princeza je hitno prevezena u bolnicu vozilom hitne pomoći u noći sa srijede na četvrtak nakon što se onesvijestila zbog komplikacija vezanih uz tešku infekciju uha, nosa i grla koju je dobila u svibnju. Princezin liječnički tim obavlja pretrage, ali ona je stabilno", dodala je organizacija sa sjedištem u Južnoafričkoj Republici. Kabinet monegaškog princa također je objavio da je njezino trenutno stanje "umirujuće", iz bolnice je princeza izašla u nedjelju.

Princeza Charlene imala je prošli mjesec operaciju čiji detalji nisu objavljeni. Princ Albert i njihova djeca bili su uz nju tijekom oporavka. "Liječnici i dalje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo", rekla je za agenciju France presse Chantell Wittstock, direktorica zaklade, precizirajući da je do slabosti došlo u razdoblju princezina oporavka od operacije.

Linker
19. travanj 2024 00:57