SHUTTERSTOCK
Novi bračni krah

Umjesto slavlja, razvod: Za brata princeze Diane 13. godišnjica braka bila je - nesretna

Charles Spencer potvrdio je da se razvodi od svoje supruge te otkrio da je svemu pridonijelo pisanje memoara zbog kojih se suočio s traumama iz prošlosti.

Charles Spencer potvrdio je da se razvodi od svoje supruge te otkrio da je svemu pridonijelo pisanje memoara zbog kojih se suočio s traumama iz prošlosti.

Ujaku princa Williama i princa Harryja, Charlesu Spenceru, dogodilo se nezgodno preklapanje na intimnom planu. Brat pokojne princeze Diane tužan je zbog razvoda od treće supruge, kanadske poduzetnice Karen Gordon nakon trinaest godina braka. Čini se da je braku grofa Spencera i osnivačice te izvršne direktorice socijalne inicijative za djecu Whole Child International presudilo pisanje njegovih memoara "A Very Private School" koji su objavljeni u ožujku ove godine. S obzirom na to da se morao prisjetiti teške prošlosti i detalja fizičkog i seksualnog zlostavljanja koje je pretrpio u internatu, sve se odrazilo i na njegov brak. Uskoro bivši supružnici imaju 12-godišnju kćer Charlotte Dianu, koja je srednje ime dobila u čast pokojne princeze. Karen i Charles vjenčali su se 18. lipnja 2011. na obiteljskom imanju Spencerovih, Althorp Houseu, samo dva mjeseca nakon kraljevskog vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, a upoznali su se 2010., na spoju na slijepo u restoranu u Los Angelesu.

image

Sa suprugom Karen došao je 2018. na vjenčanje Harryja i Meghan

STOCK HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
image

Charles Spencer jedan je od rijetkih članova obitelji koji podržavaju princa Harryja i njegovu odluku da odstupi od kraljevskih dužnosti

DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

S trećom suprugom grof je živio na obiteljskom imanju. Brak je bio skladan s tim da su zajedno imali čak devetero djece. Jedno im je zajedničko, a tu su dvije Karenine kćeri iz bivšeg braka s holivudskim producentom Markom Gordonom dok Charles ima četvero djece s prvom suprugom Victorijom Lockwood i dvoje djece s drugom suprugom Caroline Freud. Karenin bivši holivudski je producent koji se proslavio filmovima "Spašavanje vojnika Ryana" i "Dan poslije sutra" a upoznali su se 1994. dok je radila na recepciji hotela Four Seasons u Torontu. Kad se 2003. razvela od prvog supruga, Karen je navodno nagodbom dobila 1.3 milijuna dolara. Kasnije su je povezivali s milijarderom Georgeom Sorosem, otkriva Daily Mail.

Charles Spencer nedavno je izjavio da ga je pet godina rada na memoarima toliko pogodilo da je krajem prošle godine potražio profesionalnu pomoć kako bi zaliječio stare traume, a dao je naslutiti i da nije zadovoljan ljubavnim odnosima koje je imao. Pričajući o svemu u podcastu "Therapy Works" u ožujku ove godine, grof je rekao da je zlostavljanje koje je pretrpio kao dijete imalo dubok utjecaj na njegov izbor partnerica u odrasloj dobi. Rekao je da je "bio podložan ženama koje ga nisu mogle voljeti".

image

Par se razvodi nakon 13 godina braka

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

"Mislim da sam se svaki put odlučio za ljepotice koje nisu bile zaljubljene u mene. Sada bolje shvaćam sebe i sve oko sebe i mislim da mi je lakše živjeti nego prije, sa svim teretom koji sam nosio u prošlosti", izjavio je u podcastu brat princeze Diane koji se nedavno zbližio s norveškom arheologinjom Cat Jarman. Par je zajedno s velečasnim Richardom Colesom pokrenuo podcast "The Rabbit Hole Detectives" u kojem rasvjetljavaju malo poznate zgode iz britanske povijesti. Hoće li mu arheologinja postati četvrta supruga, pokazat će vrijeme.

Linker
09. lipanj 2024 11:25