Stiže optužba!?

Uhvaćen u laži: Princ Andrew ponovno sramoti britansku obitelj na nezamisliv način

Osramoćeni princ službeno se vodi kao svjedok koji bi svojim saznanjima mogao pomoći istrazi, no budući da britanski mediji najavljuju nova otkrića povezana s posrnulim princem, možda će se taj status promijeniti...

Na britansku kraljevsku obitelj ponovno je bačena ljaga zbog pedofilskog skandala princa Andrewa (60) koji je, sudeći prema detaljnom istraživanju britanskog Daily Maila, uhvaćen u laži. Mediji su pobili njegov alibi da u proljeće 2001. nije upoznao, a kamoli stupio u intimne odnose s tada maloljetnom Virginijom Roberts - s kojom ga je spojio američki financijaš Jeffrey Epstein, osuđeni seksualni prijestupnik - i razotkrili vojvodu od Yorka kao notornog lažljivca.

Pritisak je bio nesnosan: Princ Andrew nakon skandala odstupio sa svih kraljevskih dužnosti


Kći se ničeg ne sjeća

Naime, lanjskog studenog, u ekskluzivnom intervjuu BBC-ju, srednji sin britanske kraljice Elizabete II. izričito je tvrdio da je 10. ožujka 2001., kad Virginia Roberts upire u njega prstom zbog prvog od sveukupno tri seksualna odnosa na koji je bila prisiljena pristati kao tobožnja maserka i "vlasništvo" Jeffreyja Epsteina, a odigrao se u Londonu, proveo s tada 13-godišnjom kćerkom Beatrice. Tvrdi kako je to popodne imao dogovoren termin za manikuru u svojoj rezidenciji, a večer je proveo vozeći mlađu kćer u restoran brze hrane Pizza Express u Wokingu, Surrey, na rođendansku zabavu.

Uporno se držao te priče premda postoji fotografija na kojoj grli Virginiju Roberts, a s njima je i Ghislaine Maxwell, prijateljica Jeffreyja Epsteina čiji je zadatak bio pronalaziti milijunašu mlade djevojke. Sporna fotografija snimljena je u Ghislaineinoj kući u Londonu isti dan kad je navodno bio na manikuri i vozio kćer. Problem je u tome što se njegova kći "apsolutno ne sjeća" rođendanske zabave ni Pizza Expressa, a prinčevo osoblje, koje se tada brinulo o njemu, ne sjeća se njegovog kretanja tog dana.

Najveći skandal kraljevske obitelji o kojem se ne prestaje pričati: Evo kako se princ Andrew zakopao još dublje


Upitni 'privatni sati'

Ali najgore tek slijedi. Detalji koji su nedavno isplivali u britanskim medijima pokazuju da je vojvoda od Yorka trodnevno službeno putovanje u New York u travnju 2001., na račun poreznih obveznika - iskoristio za posjet njujorškoj rezidenciji Jeffreyja Epsteina gdje je, navodno, opet spavao s Virginijom Roberts. Odsjeo je u Epsteinovom velebnom domu na Manhattanu vrijednom 60 milijuna funti posljednje večeri posjeta, a prethodne dvije boravio je u rezidenciji generalnog britanskog konzula 'kako bi uštedio novac poreznih obveznika'. Opsežna istraga Daily Maila otkrila je detalje iz dosad neobjavljenog prinčevog itinerera prema kojem je već prvi dan imao neuobičajenu prazninu u inače zgusnutom rasporedu. Njegov zrakoplov sletio je 9. travnja u 13:45 u zračnu luku JFK nakon čega je uzeo nekoliko "privatnih sati".

Ponovno je viđen tek u 18.45, kada je imao zakazanu protokolarnu večeru. Princ za sad nije objasnio što je tada radio iako je to dužan učiniti, jer su put platili britanski porezni obveznici. Ni njegova dva tjelohranitelja Scotland Yarda (čije su dnevnice također platili Britanci), niti njegov komornik nisu u stanju pružiti mu alibi za taj dio rasporeda.

Princ Andrew bit će izbrisan sa slavljeničkih fotografija povodom 100. rođendana svog oca


Katastrofa bez presedana

Misterij "privatnih sati" želi raspetljati i američko pravosuđe koje provodi istragu o slučaju Epstein, odnosno žele razjasniti tko je upetljan u pedofilsku aferu. Ključna svjedokinja Ghislaine Maxwell u međuvremenu je uhićena te joj prijeti dugogodišnja zatvorska kazna zbog više kaznenih stavki, među njima su i povođenje te zlostavljanja maloljetnica, a suđenje joj je zakazano za lipanj iduće godine. Koliko je poznato, spremno surađuje s istražiteljima, a krug istrage sve više se steže i oko osramoćenog princa. Službeno se vodi kao svjedok koji bi svojim saznanjima mogao pomoći istrazi, no budući da britanski mediji najavljuju nova otkrića povezana s posrnulim princem, možda će se taj status promijeniti. Bila bi to katastrofa bez presedana u novijoj povijesti europskih monarhija čime bi nanio nesagledivu štetu i svojoj obitelji i ugledu svoje zemlje.


ČITAJTE I:

Ljubavnice princa Andrewa otkrivaju: Ovisan je o seksu, opsjednut crvenokosima i neustrašiv

Princ Andrew posipa se pepelom i priznaje da si predbacuje jednu stvar dok palača šuti

Najveći skandal kraljevske obitelji! Princ ipak želi surađivati u slučaju koji je šokirao svijet

Linker
09. kolovoz 2022 23:33