Getty Images
Rat u Americi

U šoku: Meghan i Harryja non-stop bockaju tabloidi, ali ovo je kap koja je prelila čašu

Odbjegli par iz britanske kraljevske obitelji pokrenuo je tužbu zbog maltretiranja medija u Americi koji ih tvrde u tužbi uznemiravaju svaki dan, a kada su se okomili na njihovog 14-mjesečnog sina, odlučili su se za bitku na sudu kako bi zaštitili obitelj.

Na tužbu se slavni bračni par odlučio nakon što su ih tabloidi nemilosrdno počeli uznemiravati te brutalno kršiti privatnost njihovog doma kako bi fotografirali njihovo 14-mjesečno dijete.

"Dužnost i obveza svakog roditelja je da poduzme sve mjere kako bi zaštitio dijete.", stoji u tužbi Meghan Markle i princa Harryja.

Ta uznemiravanja traju punih pet mjeseci, odnosno otkako su se vojvoda i vojvotkinja od Sussexa preselili u Kaliforniju. Trenutak koji je prelio čašu da krenu u ozbiljni rat s medijima u Americi je kad su vidjeli da se medijima nudi fotografija Archieja koja je snimljena u njihovom domu. Prodavači tih fotografija tvrde da su fotografije nastale u Malibuu, a roditelji u tužbi tvrde da je fotka nastala u njihovom dvorištu, te da njihov sin nikada nije bio u Malibuu.

"Archie nije bio u javnosti, otkako je došao živjeti u Ameriku pa nije bio u ni u Malibuu", rekao je njihov odvjetnik.

Odvjetnik tvrdi da je fotograf namjerno lagao o mjestu gdje je fotografija snimljena, jer njegov vlasnik - koji je želi prodati i okoristiti se, zna da je protuzakonito medijima nuditi fotografiju djeteta iz njegova doma bez dopuštenja roditelja. Slavni par nije doznao identitet ljudi koji stoje iza fotografija i koje ih nude na prodaju, a tužba je naslovljena na Johna Doesa na sudu Los Angelesu.

Kao tužitelji su jasno naslovljeni Harry, vojvoda od Sussexa, i Meghan, vojvotkinja od Sussexa.

Tužbom žele identificirati ljude koji im neovlašteno ulaze u dom i žele doći do drugih nastalih fotografija.

Los Angeles,   - QCT brought together young leaders from its network and QCT President and Vice-President, The Duke and Duchess of Sussex, for a conversation on fairness, justice and equal rights as part of an ongoing series of youth-led discussions.  Prince Harry addressed the British commonwealth: 'When you look across the Commonwealth, there is no way that we can move forward unless we acknowledge the past.' 'So many people have done such an incredible job of acknowledging the past and trying to right those wrongs, but I think we all acknowledge there is so much more still to do.' 
The conversation focused on why issues of injustice matter for us all today, the opportunity to come together to make a difference and the role young people play in driving systemic change for the better.

The Duke and Duchess shared their collective hope and optimism for a better future driven by young people and acknowledged the energy and commitment stemming from the rising generation of leaders.        ---------         

*

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 540573282, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Zabrinuti roditelji odlučni su da napokon dobiju svoju žarko željenu slobodu.

U tužbi stoji da je obitelj poduzela sve kako bi se zaštitila od objektiva, ali dovitljivi fotografi puštaju dronove blizu njihove kuće barem tri puta na dan. Tako i helikopteri često nadlijeću njihovu kuću u 5:30 ujutro i uznemiravaju Archieja i susjede, a neki fotografi napravili su i rupe u ogradi kako bi mogli bolje nagledati dvorište.

Do slobode će ovaj slavni par, čini se, voditi još brojne bitke. Zapravo su u Americi željeli izbjeći britanske tabloide, a sad vode nove ratove 'preko bare'. Osim toga Meghan tuži i nekoliko medijskih kuća zbog kršenja privatnosti i autorskih prava.

Beverly Hills, CA  - *EXCLUSIVE*  - A black screen is completed across Tyler Perry’s  million Beverly Hills mansion, now reportedly the home of Prince Harry, his wife Meghan Markle and their baby son, Archie. The screen, pictured here from public hiking trails, now almost spans the entire rear of the mansion. A hiker there on Tuesday (May 12), a local mom, 44, of an 11-year-old boy, said: “The screen looks ugly. It’s out of character with the area. I can’t believe they were allowed to put it up.  It’s surrounded by homes worth millions and no-other property has anything like it, it looks cheap and nasty.  There are A-list celebrities who live nearby, they must be appalled at how this looks.”  A half-naked man was also seen taking selfies on a trail that leads up a hill to the perimeter of the house on Tuesday afternoon.

BACKGRID USA 12 MAY 2020,Image: 518941859, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Ni visoka ograda nije pomogla da očuvaju svoju privatnost.

Tuži i jedan britanski tabloid koji je objavio točnu lokaciju obitelji u Kanadi, što je rezultiralo time da su se tamo pojavile horde fotografa, a nakon što su mediji objavili gdje žive u Kaliforniji, dogodio se isti scenariji.

"Tužitelji su učinili sve što je u njihovoj moći da ne ostanu u središtu pozornosti", navodi se u tužbi, koja naglašava da im je najvažnije da "imaju privatni život na koji bilo koja obitelj ili pojedinac ima pravo".

Čitajte i:

Princ Harry zbog stresa potražio psihološku pomoć? 'Meghan ga je prisilila da odbaci svoju obitelj'

Meghan i Harry raznježili svijet dosad neviđenom fotkom malenog Archieja

Nije se mogao suzdržati: Princu Harryju krenule suze kad je govorio o svojoj Meghan

Linker
12. travanj 2024 17:36