počasna pukovnica

U maskirnoj uniformi: Umjesto na krštenje nećakinje, princeza otišla na vojničku obuku

Nije princeza samo promatrala što rade vojnici i vojnikinje, nego je i sudjelovala u obuci, a pobrinula se i za zbrinjavanje "ranjenog" vojnika koji je ležao na hladnom tlu.

Kate Middleton odjenula je maskirnu uniformu, obula vojničke čizme i glavu zaštitila zelenom vunenom kapom te se pridružila vježbama Prvog bataljuna Irske garde čija je počasna pukovnica. Na poligonu Salisbury Plain vojnici su trenirali na snijegu i niskim temperaturama, jer hladni val se počeo širiti Velikom Britanijom, no loše vrijeme nije omelo princezu Kate u namjeri da im se pridruži.

Zanimala se za to kako funkcionira oružje i koje sve zadaće imaju pripadnici Irske garde. Prema objavi Kensingtonske palače koja je uslijedila nakon Kateina posjeta "rad Irske garde je opsežan, koliko i uzoran, od obuke čuvara u nacionalnim parkovima istočne Afrike protiv krivolova do obuke ukrajinskih oružanih snaga u razminiranju".

image

Zimski uvjeti na vojnom poligonu nisu obeshrabrili princezu od Walesa

STEVE REIGATE/DAILY EXPRESS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Kate je zanimalo kako funkcionira oružje

STEVE REIGATE/DAILY EXPRESS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Naučila je i kako pružiti pomoć ranjenom suborcu

STEVE REIGATE/DAILY EXPRESS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Kate nije samo promatrala što rade vojnici i vojnikinje, nego je i sudjelovala u obuci, a pobrinula se i za zbrinjavanje "ozlijeđenog" vojnika koji je ležao na hladnom tlu. Neki su se zapitali najavljuje li Kate vojničkim izdanjem možda nekakav obračun i ima li odijevanje uniforme (koja joj, moramo priznati, odlično stoji) ikakve veze s nedavnim spekulacijama o pravoj prirodi odnosa princa Williama i nekadašnje manekenke Sarah Rose Hanbury.

Linker
16. travanj 2024 13:56