NEPOGREŠIVA

To može samo Letizia: Zablistala u haljini koju šest godina nije izvadila iz ormara

Španjolska kraljica Letizia pratila je supruga španjolskog kralja Felipea VI. na tradicionalnoj vojnoj paradi u Madridu.

Nakon šest godina je dugu crvenu haljinu s potpisom španjolskog dizajnera Felipea Varele izvadila iz ormara i u njoj je zablistala na vojnoj paradi koja se početkom svake godine tradicionalno održava u Kraljevskoj palači u Madridu.

Svojim izborom je Letizia od Španjolske ponovno pokazala kako je neprikosnovena kraljica stila, a istu haljinu je za kraljevske dužnosti nosila treći put. Prvi put ju je odjenula kao princeza, na prijemu koji je 2013. upriličen za predstavnike diplomatskog zbora u Madridu, a ponovno je u njoj zablisatala četiri godine kasnije kad je njezin suprug kralj Felipe VI. nakon abdikacije svog oca već preuzeo mjesto na tronu.

image

Kraljica se na otvorenom ogrnula pelerinom da se ne prehladi

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na otvorenom dijelu vojne parade kraljica Letizia se ogrnula pelerinom Caroline Herrere, a ogrtač joj je trebao jer je toga dana u španjolskoj metropoli bilo prehladno da bi cijeli protokol mogla izdržati samo u haljini.

Pariški student Felipe Verela je inače jedan od Letizijinih omiljenih dizajnera, a njegove svečane haljine nosila je na dočeku tadašnjeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i Carle Bruni 2009., te na vjenčanju princa Williama i princeze Catherine u Westminsteru 2011. godine.

image

Letizia od Španjolske istu je haljinu odjenula treći put

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Uz nepogrešiv stil Letizia je poznata po tome što u svakoj prilici promovira španjolske modne brendove, a izrazito je vješta u kombiniranju high street komada i visoke mode. No, u posljednje vrijeme španjolska kraljica bira imena koji promiču održivost te i sama želi biti primjer drugima, pa i u najsvečanijim prigodama inzistira na tzv. modnoj reciklaži, a iste komade nosi više puta.

image

Vrijeme je gripe, pa je kraljevski par počast vojnicima iskazao sa zaštitnim maskama na licu

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kraljica Letizia danas je najomiljenija članica španjolske kraljevske obitelji, a prije udaje za španjolskog kralja Felipa VI. bila je uspješna novinarka i televizijska voditeljica u informativnom programu. Svog supruga je upoznala na novinarskom zadatku 2002.. vjenčali su se u svibnju 2004. u madridskoj katedrali Almudena, a u braku su dobili dvije kćeri - princezu Leonor i infantu Sofiju.

Linker
25. travanj 2024 07:14