Nije sve tako crno

Teški trenuci danskih vladara nešto su lakši zbog dva nova člana obitelji: Božić će ipak provesti u sreći i veselju

Iza danske kraljevske obitelji prilično je težak period, s obzirom na to da je danska princeza Mary pozitivna na Covid-19. No, osim loših, u njihovu obitelj stigle su i pozitivne vijesti.

Na službenom Instagram profilu danska kraljevska obitelj otkrila je da su "primili dva nova stanara" - preslatki par štenaca koji su imali svoj photoshoot među božićnim dekoracijama.

Čak je i poruka ispod fotografija bila preslatka i odgovarala momentu: "Ove četvrte nedjelje Adventa želimo predstaviti dvoje novih štićenika doma. Prije nešto više od šest tjedana, Grace je postala majka dvoje najslađih psića na veliku radost svih nas", napisala je danska kraljevska obitelj.

Dakle, bez obzira na izazove s kojima se trenutno nose, princeza Mary, njezin suprug, princ Frederik i njihova djeca - princ Christian (16), princeza Isabella (14) i desetogodišnji blizanci princ Vincent i princeza Josephine, ovaj će Božić ipak provesti u veselju, zahvaljujući novim kućnim ljubimcima koji će im zagrijati srce.

Čitajte i: Razdor među kraljevskom braćom Danske: Božić su proveli odvojeno, a za sve su krive njihove supruge

image

Princ Frederik i princeza Mary od Danske.

HANNE JUUL/ALLER/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Mary i Frederik upoznali su se u Australiji, rodnoj zemlji princeze, koja je rođena u Hobartu u Tasmaniji, i vjenčali su se još 2004. Iako je njihova obitelj prilično stabilna, prošli Božić nisu dočekali u dobrim odnosima s ostatkom obitelji.

Naime, princ Joachim, drugi sin kraljice Margarete, nije baš u dobrim odnosima s bratom Frederikom, a posvađale su ih njihove supruge Marie i Mary. Naime, prošlog ljeta, kad je Joachim, koji je u Francuskoj pohađao specijalističku vojnu obuku, doživio moždani udar, završio na operaciji i poslije nje, nakon što se oporavio, ostao u Francuskoj, na mjestu atašea za obrambena pitanja u danskoj ambasadi u Parizu.

image

Princeza Marie i Princ Joachim od Danske.

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zaboravite Pedeset nijansi sive: Priča o ‘prljavoj vojvotkinji‘ koja je prevarila muža s 88 muškaraca je nenadmašiva

To se nije svidjelo Marie koja bi radije živjela u Danskoj te je tom prilikom rekla da je nitko s dvora nije ništa pitao. Međutim, morala se sa suprugom preseliti u Pariz, gdje je Joachim nakon oporavka počeo raditi kao ataše. Cijela ta situacija bila je mrska i Mary, Frederikovoj supruzi, kojoj četiri godine mlađa Marie ni inače nije bila draga još otkako su na isti protokolarni događaj došle u previše sličnim haljinama.

Linker
20. travanj 2024 09:14