romantična gesta

Tajna nakita: Zašto je Meghan Markle promijenila zaručnički prsten, a princ Harry prsten svoje majke prepustio Kate?

U intervjuu s Oprah, Meghan Markle nosila je nakit koji je veže s izuzetno važnom figurom britanske kraljevske obitelji, princezom Dianom. Priča koja stoji iza njezinog zaručničkog prstena sve je samo ne uobičajena.

Kad ju je zaprosio 2017. godine, svijet su obišle fotografije zaljubljenog princa Harryja i Meghan Markle, koja je uz veliki osmijeh na licu, nosila predivan zaručnički prsten s tri draga kamena u nizu.

image
Zaručničke fotografije Meghan Markle i princa Harryja 2017. godine obišle su svijet
Shutterstock Editorial/Profimedia

Taj je prsten dizajnirao sam princ Harry, a njime je odao počast svojoj majci, princezi Diani.

Premda je njezin zaručnički prsten "iskoristio" princ William, kad je zaprosio Kate Middleton, i Harry je poželio svoju ljubavnu priču oplemeniti nakitom koji je pripadao njegovoj voljeno majci pa je tri dijamanta odabrao iz kolekcije nakita lady Di. Njegove je želje u stvarnost pretočila britanska draguljarnica Cleave and Company.

image
Zaručnički prsten dizajnirao je sam princ Harry
Shutterstock Editorial/Profimedia

Javnost je zbunio ‘novi prsten‘

Samo 18 mjeseci kasnije, Meghan je snimljena s nešto drugačijim i blještavijim prstenom, pa je mnoge zanimalo što se dogodilo originalu.

image
U originalnom izdanju, zaručnički prstenMeghan Markle imao je zlatni obruč
Shutterstock Editorial/Profimedia

Kako su kasnije otkrili stručnjaci koji pozorno promatraju britansku kraljevsku obitelj, Meghanin zaručnički prsten dobio je nov izgled zahvaljujući princu Harryju, koji je poželio razveseliti suprugu nadogradnjom prstena. Tako je zlatni prsten zamijenjen obručem punim sitnih dijamanata, dok su tri glavna dijamanta ostala "na mjestu".

NE PROPUSTITE!

Intervju o kojem će se dugo pričati: Meghan se slomila, Harry otkrio koliko ga je otac povrijedio

Nikome drugom to nije pošlo za rukom: Kako je Oprah uspjela dobiti intervju stoljeća?

Priča iza kamere: Sve što trebate znati o intervjuu koji smo čekali pune tri godine!

Meghan je mogla nositi "onaj" plavi prsten

Čuveni plavi prsten princeze Diane, iz kolekcije kraljice Victorije, od zaruka 2010. godine nalazi se na prstu Kate Middleton, no zapravo je bio u vlasništvu princa Harryja. Naime, to je jedna stvar koju je princ Harry odlučio zadržati nakon smrti svoje majke, no kad je William odlučio zaprositi svoju dugogodišnju djevojku Kate, princ Harry mu je velikodušno prepustio majčin prsten.

image
Harry je bratu Williamu prepustio majčin prsten s plavim safirom kad je odlučio zaprositi Kate 2010. godine
KEN GOFF/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Romantičan poklon za prvu godišnjicu braka

U taj se pothvat Harry upustio u isto vrijeme kad je za Meghan naručio i prsten vječnosti, koji joj je poklonio u vrijeme prve godišnjice braka.

image
Princ Harry kasnije je "nadogradio" zaručnički prsten svoje drage te zlatni obruč zamijenio bijelim zlatom punim sitnih dijamanata
Shutterstock Editorial/Profimedia

Taj prsten Meghan nosi ispod zaručničkog, a malu je iznimku napravila tek za vrijeme prve trudnoće kad je u nekoliko prilika snimljena bez prstenja, zbog natečenih prstiju.

Jednako posebna narukvica

U intervjuu s Oprah, koji se prikazao sinoć, a koji su fanovi godinama čekali, Meghan je nosila decentnu dijamantnu narukvicu koja za Harryja i nju ima posebno značenje. Naime, upravo je iz te narukvice, koja je pripadala pokojnoj princezi Diani, Harry za Meghan odabrao dijamante koji su se našli na njezinom zaručničkom prstenu.

image
Meghan je u intervjuu s Oprah nosila narukvicu s posebnim značenjem
CBS/PLANET/PROFIMEDIA
Linker
17. travanj 2024 09:20