nema predaha

Svi poslovi princa Harryja! Nakon napuštanja Firme, potpisao unosne ugovore i zatrpao se angažmanima

Princ Harry u siječnju je postao dijelom menadžmenta američke tvrtke BetterUp, a sada je potpisao ugovor i s organizacijom Aspen Institute, u kojoj će se boriti protiv medijskih dezinformacija.

Bivši visoki dužnosnik britanske krune, princ Harry, brzo je pronašao nove poslodavce. Tek što se saznalo da je još u siječnju postao član menadžmenta američke lifestyle tvrtke BetterUp, stigla je vijest da je dobio posao i u međunarodnoj, lijevo nastrojenoj neprofitnoj organizaciji Aspen Institute, gdje će raditi kao član posebnog povjerenstva za borbu protiv medijskih dezinformacija.

- Digitalizacija nas je preplavila lavinom dezinformacija, utječući na našu sposobnost da jasno razmišljamo i istinski razumijemo svijet u kojem živimo. Vjerujem da je to humanitarno pitanje koje zahtijeva multidisciplinarni odgovor, kako od pripadnika medija, tako i od znanstvenika te čelnika vlade i civilnog društva. Radujem se što ću u novom Aspenovom povjerenstvu raditi na rješavanju krize informacijskog poremećaja - izjavio je vojvoda od Sussexa povodom stupanja na novu dužnost.

Čitajte i: Princ Harry našao novi posao! Bavit će se mentalnim zdravljem u jednoj američkoj tvrtki

Novo Aspenovo povjerenstvo za poremećaj u informiranju ukupno ima 15 članova, a financira ga milijarder Craig Newmark, osnivač kontroverznog oglasnog portala Craigslist, preko kojeg je počinjeno i dosta teških zločina.

Među članovima je i Kathryn Murdoch, snaha ozloglašenog medijskog tajkuna Ruperta Murdocha. Kathrinin suprug James Murdoch lani je svojevoljno izašao iz očeva medijskog carstva, koje je mnogo zla nanijelo i princu Harryju. Kao što je poznato, Harry je kao glavni razlog emigriranja u Kaliforniju naveo medijski, rasistički obojen progon njegove supruge Meghan. Sad je dobio priliku da se protiv medijskih laži i obmana bori na jednoj puno višoj razini jer Aspen Institute je vrlo moćna, utjecajna i financijski odlično potkovana organizacija sa sjedištem nedaleko od Bijele kuće.

image
Otkako je bračni par otpočeo samostalni život, princ Harry prihvaća angažmane velikom brzinom.
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Iako se udala u medijsku obitelj, Kathryn Murdoch (47) također nema visoko mišljenje o medijima. Protivila se Rupertu Murdochu, koji je svim sredstvima podržavao Donalda Trumpa, tražeći od njega da interese nacije stavi ispred profita. James Murdoch dao je ostavku u upravnom odboru očeve kompanije News Corp upravo zato što se nije slagao s njegovom uređivačkom politikom. Kathryn Murdoch dragocjeno je pojačanje Aspenovom povjerenstvu za borbu protiv medijskih dezinformacija jer iz osobnog iskustva dobro poznaje mehanizme njihovog stvaranja i širenja.

Čitajte i: Intervju o kojemu će se dugo pričati: Meghan se slomila, a Harry otkrio koliko ga je otac povrijedio

Harryjev rad u tvrtki BetterUp, čije je sjedište u San Franciscu, trebao bi unaprijediti njihov sektor za brigu o mentalnom zdravlju, što je također prinčeva omiljena tema.

Inzistirao je da ga kolege na poslu oslovljavaju samo imenom, bez ikakvih titula, pa je i time osvojio simpatije u novoj radnoj sredini. Dobio je i prostran, lijepo namješten ured, gdje će češće boraviti kad prođu restrikcije zbog korone. Kako je rekao, posao u BetterUpu prihvatio je stoga što želi pozitivno utjecati na živote ljudi.

- Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za osobni razvoj, proširenje svijesti i općenito bolji život - veli princ Harry.

image
Meghan i Harry imaju ugovore s Netflixom i Spotifyjem, nasljedstvo koje je njemu ostavila majka te zaradu koju je Meghan utržila tijekom karijere.
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Što je Tinder učinio za dejtanje, to 2013. osnovan BetterUp radi na području životnog treninga, koristeći se pritom spoznajama biheviorističkih znanosti i tehnologijama umjetne inteligencije. Njihovu wellness aplikaciju, koja korisnicima omogućuje da biraju između 2000 trenera, koriste velike korporacije poput Hiltona, Facebooka, NASA-e, Hiltona i Chevrona kako bi poboljšale zdravlje, raspoloženje i dobrobit svojih zaposlenika. Jedna od Harryjevih zadaća je da promotivnim akcijama još više proširi tržište za tu aplikaciju. Za svoje će usluge uz sedmocifrenu plaću dobiti i dionice BetterUpa, čija je trenutačna tržišna vrijednost oko 1,7 milijardi dolara. Harry je također najavio da će svaki zaposlenik dobrotvorne zaklade Archewell, koju je osnovao zajedno s Meghan, dobiti besplatan pristup uslugama BetterUpa.

Čitajte i: Naš fotograf prisjetio se tuluma s princom Harryjem na Hvaru: ‘Rekao mi je da je meni super jer me nitko ne progoni‘

- Pomaže nam u svemu, od dizajna i strategije proizvoda preko uspostavljanja novih suradnji do stvaranja novih sadržaja i iskustava za naše korisnike, osobito onih koji su fokusirani na mentalni fitness - kaže Alexi Robichaux, suosnivač BetterUpa, poliglot poznat po tome što voli citirati Einsteina i Marka Aurelija, a jednom je vodećim znanstvenicima i akademicima održao prezentaciju odjeven u svemirski skafander.

I prije Harryjeva ulaska na tržište rada vojvode od Sussexa sklopile su dobre poslove s Netflixom i Spotifyem, ukupno vrijedne više od 100 milijuna dolara.

Na razne će načine sudjelovati u programima tih kompanija, što, kako su rekli u intervjuu s Oprah, nisu planirali, ali su prihvatili tu ponudu kako bi si osigurali financijsku samostalnost. Čak i da im propadnu svi poslovi u Americi, još imaju dosta rezervi jer Harryju je pokojna majka Diana ostavila oko 6,5 milijuna funta. Osim toga, ni Meghan nije repa bez financijskih korijena: u brak je unijela oko pet milijuna dolara zarađenih glumom.

Linker
19. travanj 2024 09:18