Time / Ferrari / Profimedia
Jedva su dočekali

Sussexi prekršili strog kraljevski protokol: Njihov potez izazvao je oštre kritike Amerikanaca

Iako više službeno ne predstavljaju kraljicu Elizabetu II. i razriješeni su kraljevskih dužnosti, princ Harry i Meghan Markle još uvijek su dio monarhije te je njihov govor na Time TV-u, blago rečeno, bio neočekivan.

Princ Harry i Meghan Markle prvi put su se zajedno pojavili na televiziji otkako su se preselili u Sjedinjene Američke Države. Poznati supružnici gostovali su na Time TV-u u sklopu posebne emisije o top 100 vodećih utjecajnih pojedinaca diljem svijeta. No, nitko nije očekivao da će Harry i Meghan tijekom obraćanja publici prekršiti kraljevski protokol.

Jedno od strožih pravila protokola jest ono da se kraljevska obitelj ne smije miješati u politiku, držati političke govore niti zauzimati strane, no poznati su si supružnici, sada kada više službeno ne predstavljaju kraljicu, dali oduška.

Naime, povukli su pitanje predstojećih izbora u SAD-u; Harry je pozvao glasače da odbace govor mržnje, pogrešne informacije i negativnost na društvenim mrežama, dok je Meghan predsjedničke izbore proglasila najvažnijima u životu.

"Vi igrate presudnu ulogu za našu budućnost i budućnost naše djece. Zajedništvo je važno jer moramo ponovno postaviti granice komunikacije, kako online, tako i u stvarnom svijetu. Ono čemu smo izloženi u virtualnom svijetu utječe na način kako međusobno komuniciramo uživo - to nas može potaknuti da budemo ljubazni ili pak okrutni", poručila je Meghan.

Harry je potom dodao: "Kada loše nadmaši dobro, mnogima to, bili toga svjesni ili ne, nagriza sposobnost suosjećanja i sposobnost stavljanja u 'tuđe cipele'. Jer kada je samo jedna osoba negativna u virtualnom svijetu, njezina negativnost prelazi na druge. Vrijeme je da konačno počnemo djelovati, a ne samo razmišljati".

Ferrari Press Agency
Ref 12184
Royals vote 1
23/09/2020
See Ferrari text
Picture MUST credit: Time

Prince Harry and Meghan Markle faced a backlash today for speaking out about the upcoming U.S. election despite the British royal family's strict political neutrality.  

The Duke of Sussex told voters to 'reject hate speech, misinformation and online negativity' while the Duchess called the presidential race the 'most important election of our lifetime' as the couple urged Americans to use their right to vote.   Speaking in a Time 100 video message, apparently filmed from the cgarden of couple's California home, Harry admitted he was not eligible to vote in the November 3 election - adding that he had never voted in the UK either where convention dictates that royals should keep well clear of politics.   But while Harry and Meghan did not endorse a candidate, their intervention sparked criticism from viewers who said it was none of their business. 

OPS: Harry and Meghan in the address

Picture supplied by Ferrari,Image: 559360542, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Time / Ferrari / Profimedia
Time / Ferrari / Profimedia
Harry je malo gledao u Meghan pa malo ona u Harryja.

Zaljubljeni pogledi

Iako u govoru nisu zauzeli stranu, već su ostali potpuno neutralni, mnogi su im na društvenim mrežama zamjerili što su opće povukli pitanje izbora. "Zašto se britanski princ i njegova žena miješaju u američke predsjedničke izbore? Što imaju od toga? Nismo li se borili da bismo spriječili miješanje britanske monarhije u naše poslove?", "Zašto princ Ujedinjenog Kraljevstva nagovara američke državljane da glasuju? Kako se to uopće dopustilo?", bili su neki od komentara.

No, dok su se jedni bavili kršenjem protokola, drugi su primijetili kako su se Harry i Meghan tijekom govora zaljubljeno pogledavali, a njihove suptilne geste govore više od tisuću riječi i poručuju da ih nitko neće rastaviti. U jednom trenutku u kadar je uletio njihov pas, napravivši takozvani "photobomb", što je definitivno bio simpatičan trenutak koji je ozbiljnoj atmosferi dao dozu opuštenosti.

Čitajte i:

Sretan rođendan prinče Harry! Obitelj mu požurila čestitati, no svi su 'kao slučajno' izostavili Meghan

Nisu izdržali: Meghan i Harry imaju važnu vijest, koja će razveseliti sve njihove obožavatelje

Uzbuđenje na svim stranama: Direktor Netflixa otkrio detalje o megaugovoru sa Sussexima

Meghan Markle ima novi posao! Vodila je intervju s važnom osobom i otkrila da je presretna što je kod kuće

I princ Harry želi uspjeti u Hollywoodu, baš poput supruge zbog koje je sve napustio

Linker
19. travanj 2024 01:51