božić dolazi

Stižu čestitke s britanskog dvora: Charles i Camilla romantični, kraljevski mališani neodoljivi

Ususret blagdanima, članovi britanske kraljevske obitelji snimilu su obiteljske foto čestitke putem kojih javnosti ćestitaju Božić. I princ Charles i Camilla te princ William i Kate Middleton ove su se sezone odlučili za najljepšu scenografiju - pomno uređene vrtove iza svojih kuća.

Izazovne okolnosti što ih nameće pandenija koronavirusa donose promjene u božićnoj tradiciji britanske kraljevske obitelji. Da ništa nije “uklesano u kamen” dokazuju ovogodišnje blagdanske čestitke princa Charlesa (71) i njegove supruge Camille (73) ,vojvotkinje od Cornwalla. Dosad su se pridržavali običaja čestitati sunarodnjacima Božić i Novu godinu fotografijom sa službenog putovanja iz godine na izmaku. Lani su se pohvalili uspomenom iz Kube: provozali su se ulicama Havane u uglancanom sportskom oldtimeru British MG TD, a princ Charles djelovao je ozareno što ima priliku voziti se u još uvijek funkcionalnom automobilu koji se proizvodio od 1936. do 1955.

A prije četiri godine, kad su posjetili Hrvatsku, objavili su božićnu čestitku pozirajući u društvu članova Hrvatskog kulturno umjetničkog društva "Osijek 1862" čije su raskošne nošnje očito bile razlog da odaberu uspomenu iz Slavonije.

Ovaj put princ i njegova supruga poziraju u vrtu svoje škotske rezidencije Birkhall na kraljičinom imanju Balmoral. Pozornost pritom ne privlači raskošna, rascvjetala pozadina drvene klupe na kojoj sjede već njihova neformalna odjeća. Princ je ležerno odjeven i očito uživa u tome, dok je Camilla izabrala traperice koje joj odlično stoje. Dosad su se članice kraljevske obitelji rijetko fotografirale u trapericama (premda ih rado nose u neformalnim situacijama) jer je poznato što kraljica Elizabeta II. misli o njima. Poznato je da i kad se šeta stazama kroz Škotsko gorje, uvijek nosi suknju od tvida.

Vrijeme je za promjenu!

Na ovogodišnjoj čestitki, princ Charles i vojvotkinja Camilla poziraju u istoj odjevnoj kombinaciji i na ulazu Birkhall, kao da poručuju:”Vrijeme je za promjenu”. Kraljica se nije oglasila, a vjerojatno će reći koju na tu temu kad će se obitelj virtualno okupiti tijekom blagdana koje će, zbog svima znanog razloga, provesti na odvojenim adresama. Kraljica i princ Philip bit će prvi put u 33 godine sami u dvorcu Windsor umjesto na tradicionalnom obiteljskom božićnom okupljanju na imanju Sandringham.

Najslađa čestitka oduševila je Britance

Princ Charles i Camilla ostaju u Birkhallu dok će princ William (38) sa suprugom Catherine (38), vojvotkinjom od Cambridgea te njihovom djecom zacijelo ostati u svojem apartmanu u Kensingtonskoj palači.

Njihova blagdanska čestitka privlači najviše pozornosti zbog troje preslatkih „manekena”, princa Georgea (7), princeze Charlotte (5) i nestašnog princa Louisa (2). Čini se da su slijedili primjer Williamovog oca i njegove supruge jer su umjesto božićnog drvca, vijenca ili makar kamina ukrašenom čizmicama za darove – izabrali uredno poslagane cjepanice ispod strehe pomoćne zgrade u sklopu Kensingtonske palače.

image
Božićna čestitka vesele petorke razveselila je britansku javnost
Shutterstock Editorial/Profimedia

Smjestili su se na balama slame posuđenim iz konjušnice nedaleko od Kensingtonskog parka, a osmijeh najmlađeg člana obitelji, princa Louisa, otkriva da najviše uživa u neobičnom rekvizitu. George se primakao tati dok se Charlotte smjestila u maminom krilu. Kako svake godine barem jedan odjevni predmet s njihove s božićne čestitke postane modni hit, ove godine to je Charlottin džemper Ralpha Laurena.

Nije potrebno posebno isticati da je već razgrabljen.

image
Kate i William nedavno su djecu izveli na njihov prvi crveni tepih
Shutterstock Editorial/Profimedia
Linker
18. travanj 2024 07:28